Su Yumuşatma
Su yumuşatma iyon değiştirme yöntemiyle gerçekleşmektedir. İyon değişimi sertliğe sebep olan kalsiyum ve magnezyum iyonlarını içeren suyun, sodyum formunda katyonik bir reçineden geçirilmesi suretiyle gerçekleşmektedir.
su yumuşatma, su yumuşatma sistemleri, su yumuşatma cihazı, su yumuşatma cihazları, su yumuşatma nedir, su yumuşatma cihazları fiyatları, su yumuşatma ünitesi, su yumuşatma reçine, su arıtma sistemleri
Royal Green Softlime tam otomatik su yumuşatma sistemi ile binanızı yada dairenizi kirecin etkilerinden %99 olarak kurtulursunuz. Softlime Su yumuşatma cihazımız müstakil evlere, apartman bina girişlerine yada montaj için müsait olan tüm daireler için uygundur.
Sert su kullanımı sonucunda ev yada işletmelerinizde birçok sorun ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Yumuşatma sistemleri kullandığınız cihazları kireçli suyun zararlarına karşı korurken ayrıca genel boru hatlarınızda kirecin sebep olduğu daralma, tıkanma, delinme ve aşınmaları engeller.
Softlime su yumuşatma cihazı nedir nasıl çalışır?
Softlime su yumuşatma cihazı, suya sertlik veren suda bulunan çözünmüş Ca (Kalsiyum) ve Mg (Magnezyum) iyonları sertliğe neden olur. İyon değişimi yöntemiyle suya sertlik veren bu iyonların alınması işlemine yumuşatma adı verilir. Sert su, enerji sarfiyatını, temizlik maddesi kullanımını ve kimyasal maddelerin tüketimini arttırır. Ayrıca tesisatlar da ve ısıtıcı cihazlarda, çamaşır, bulaşık, ütü gibi makinalarda telafisi mümkün olmayan arıza oluşturur.
Softlime Su Yumuşatma Cihazı ile Yumuşak Suyun Faydaları Nelerdir?
Softlime Su Yumuşatma Sistemini ECA Basınç Düşürücü Valf İle Birlikte Gelir
ECA basınç valfi şebeke suyunuzda yada su kaynağı ne olursa olsun basınç yükslediğinde Softlime su yumuşatma sistemine hep aynı sabit basınç ile suyu iletir bu sayede yumuşatma sistemi ve diğer parçaları yüksek basınca karşı korur. ECA basınç düşürücü valfimiz TSE standartlarında olup sertifikalar kısmından TSE belgesini inceleyebilirsiniz.
Softlime Otomatik Su Yumuşatma Filtresi Çalışma Şekli:
Softlime Otomatik Su Yumuşatma Filtresi Rejenerasyon (Reçine Yenileme Temizleme) İşlemi
Ters yıkama
Filtrede su akış yönü aşağıdan yukarıya doğru olan bu aşamada reçine tanecikleri hareketlenerek araları açılmaktadır. Bu işlem yüksek akış hızında yapılmaktadır.
Tuzlu su çekme
Filtrede su akış yönü yukarıdan aşağıya doğru olup, düşük akış hızında gerçekleşmektedir. Konsantre tuzlu su ventüri sistemi ile Kaba partikül filtresinin çıkışından gelen su yardımıyla reçinenin içinden geçerek iyon değişimi gerçekleşir. Reçineye bağlı olan Ca++ ve Mg++ tuzlu suda bulunan Na+ ile yer değiştirir. Reçineye tekrar bağlanan Na+ ile reçine yeniden suyu yumuşatacak hale gelir.
Yavaş durulama
Tuzlu suyun tamamı çekildiğinde taze su yukarıdan aşağıya doğru reçinenin içinden akmaya devam eder ve tuzlu suyu drenaja akıtır. Yavaş durulama süresi tuzlu su çekme süresinin üç katı olmalıdır.
Hızlı Durulama
Tuzlu suyu tamamen reçineden uzaklaştırmak için yüksek akış hızında yapılan bir işlemdir. Böylece yumuşatıcı filtre servise girmeden önce reçine yatakları düzenlenmiş olur. Tüm bu işlemleri softlime su yumuşatma sistemi otomatik olarak yapmaktadır.
Sertlik Kontrolü
Yumuşatma filtresinden sonra alınan su numunesinde sertlik olmamalıdır. Sertlik olması durumunda filtre tekrar rejenerasyona alınmalı ve işlemin doğru gerçekleşip gerçekleşmediği kontrol edilmelidir.
Softlime Su Yumuşatma Cihazı Ürün Ölçüleri: