1. Su arıtma cihazlarında kullanılan ozmoz su tankının havası, tankın kapasitesine göre değişir. Genel olarak, boş tanklarda hava basıncı 7-10 psi arasındadır, fabrikadan 7psi olarak gelmektedir. (bu tüm tanklar için geçerlidir. 6,8,12,20,25,40,80,100,150 litre) dolu tanklarda ise 35-60 psi arasında olDevamını oku

    Su arıtma cihazlarında kullanılan ozmoz su tankının havası, tankın kapasitesine göre değişir. Genel olarak, boş tanklarda hava basıncı 7-10 psi arasındadır, fabrikadan 7psi olarak gelmektedir. (bu tüm tanklar için geçerlidir. 6,8,12,20,25,40,80,100,150 litre) dolu tanklarda ise 35-60 psi arasında olup dolu iken maksimum 100psi olmalıdır. Tankın hava basıncı, tankın içindeki suyun basıncını dengelemek ve suyun tanktan düzgün bir şekilde akmasını sağlamak için önemlidir. Tankın hava basıncı çok düşükse, su tanktan yavaş akabilir veya hiç akmayabilir. Tankın hava basıncı çok yüksekse, su tanktan hızlı akabilir ve tankın patlamasına neden olabilir.

    Tankın hava basıncını kontrol etmek için, bir basınç ölçer kullanabilirsiniz. Basınç ölçeri tankın hava girişine takın ve hava basıncını okuyun. Hava basıncı, önerilen aralıklarda değilse, basıncı ayarlamak için bir hava pompası kullanın.

    Tankın hava basıncını düzenli olarak kontrol etmek ve gerektiğinde ayarlamak, su arıtma cihazınızın verimliliğini ve uzun ömürlülüğünü sağlamak için önemlidir.

    Daha az gör
  2. 10 inc uzunluğunda ve 2 inc kalınlıkta olan Biocera filtrenin 800 galon yani 3000 litre kullanım kapasitesi vardır. 3 ton suyu filtreden geçirdiğinde yenilemen gereklidir. Biocera filtre değişimi için en uygun seçenek ph, tds ve orp değerlerini ölçerekten de anlayabilirsiniz. Biocera filtreye girenDevamını oku

    10 inc uzunluğunda ve 2 inc kalınlıkta olan Biocera filtrenin 800 galon yani 3000 litre kullanım kapasitesi vardır. 3 ton suyu filtreden geçirdiğinde yenilemen gereklidir. Biocera filtre değişimi için en uygun seçenek ph, tds ve orp değerlerini ölçerekten de anlayabilirsiniz. Biocera filtreye giren suyun ph, tds ve orp değeri ve Biocera’dan çıkan suyun ph, tds, orp değerlerini karşılaştırın çıkan sonuçlar size yeterliyse kullanıma devam edebilirsiniz.

    Daha az gör
  3. Depo dolduğunda ve arıtma stop ettiğinde atık su yavaş yavaş kesilmeye başlar bunun nedeni ise membran filtresinde basınç altında bekleyen suyun atıktan boşalmasıdır. Atık suyun tam kesilmesi 2-4 dakikak sürebilir ama derseniz benim atık suyum hiç kesilmiyor damla damla atıyor sattlerce derseniz o zDevamını oku

    Depo dolduğunda ve arıtma stop ettiğinde atık su yavaş yavaş kesilmeye başlar bunun nedeni ise membran filtresinde basınç altında bekleyen suyun atıktan boşalmasıdır. Atık suyun tam kesilmesi 2-4 dakikak sürebilir ama derseniz benim atık suyum hiç kesilmiyor damla damla atıyor sattlerce derseniz o zaman farklı bir yerde sorun olduğunu gösterir. Bununda iki nedeni olabilir.

    1. Shut-off valf
    2. Çekvalf

    2. seçenek yani çekvalf bozuk ise cihaz şu şekilde çalışması gerekli. diyelim ki çekvalf yavaş yavaş kaçırıyor suyu eğer çekvalf bozuk ise arıtma cihazının pompası ve arıtma cihazı tekrar devreye girmesi gerekir ki bunu zaten sesten anlarsınız. bu ihtimal düşük bir ihtimal anlattığınız duruma göre.

    1. seçenekte ise shut-off valfiniz kaçırma yapıyorsa cihaz devreye girmez ama atık sudan sızıntı şeklinde yada damla damla su çıkar. anlattığınıza göre shut-off valf arızalı gibi duruyor. (eğer cihazınız selenoid valfli ise selenoid valfiniz arızalı olabilir.)

    Başta dediğim gibi 2-4 dakika atıp tamamen kesiliyor ise sorun yoktur.

    Şebeke suyu basınç kaynaklı sorunlar şöyle olabilir. cihaz shut-off valfli ise shut-off valf basınç yükseldiğinde nlık kendini açabilir ve kapatabilir. bu durumun önüne geçmek için ise basınç düşürücü kullanmak gereklidir. pompalı cihazlarda 40 ya da 50 psi lık basınç düşürücü kullanmanız yeterli olaçaktır.

    Daha az gör
  4. Tuzla yıkanabilir reçine ile kireç yok etmek istıyorsunuz bunun için bir marka vermeye gerek yok ama Dowex marka reçine tercih edebilirsiniz. Şebeke suyunun kireç koku ve renk giderimi için şunları yapmanzı yeterlidir. filtre için 5 mikron gözenek yapısına sahip sediment tortu filtresi kullanın filtDevamını oku

    Tuzla yıkanabilir reçine ile kireç yok etmek istıyorsunuz bunun için bir marka vermeye gerek yok ama Dowex marka reçine tercih edebilirsiniz. Şebeke suyunun kireç koku ve renk giderimi için şunları yapmanzı yeterlidir.

    1. filtre için 5 mikron gözenek yapısına sahip sediment tortu filtresi kullanın
    2. filtre için suyun klorunu ve kokusunu almak için GAc karbon veya CTO karbon filtre kullanmanız yeterlidir.
    3. Filtre suyun kireçini almak için reçine filtre kullanmanız yeterlidir.

    bu şekilde 3 lü bir sistem yeterli olur. 10 inc boyutunda olan filtreler dakika da maksimum 4 litre suyu filtre edecek güçte olup bu sistemi bina girişine bağlarsanız çok etki etmeyebilir. mutfakta tezgah altına bağlayıp giriş suyunuda az açmak kaydıyla kullanabilirsiniz. verdiğim 4 litre maksimum akış içindir siz dakikada 2 litre olarak ayarlama yapınız. yani arıtma çıkış musluğu açtığınızda 2 litrelik bir sürahiyi 1 dakikada dolduracak şelilde filtrelere girişini vana yardımı ile ayarlayın.

    Bu sistemi inline filtre olarak kullanamazsınız reçine olduğu için. Housing sistem tercih etmeniz gerekiyor. 3 adet boş housing ve 3 adet filtre aldığınızda sisteminiz hazırdır. çıkış  suyunu almak için de bir arıtma musluğu ya da plastik bir vana kullanabilirsiniz.

    • Karbon filte için tavsiyem Pentair GAC-10 filtresi ya da Swun Chyan GAC karbon filtresi (modeli: F-GAC-14-UDF) tavsiye ederim.
    • Sediment tortu filtresi için yine kapaklı Swun Chyan 5 mikron kapaklı sediment filtre tavsiye ederi.
    • Reçine ise litre ile satılıyor litre olarak satın almanız yeterlidir. 1 filtre için yaklaşık 600 ml reçine kullanılmaktadır. Reçine için tek sefere mahsuz 10 inc boş shell kab almanız gereklidir.
    Daha az gör
  5. Mekanik temizlemede, büyük depolama tanklarında birikmiş olan atık sulardaki iri kirler önce tarak ve süzgeçlerle alıkonur, ince kirler ise çökme havuzlarında ayrılır.

    Mekanik temizlemede, büyük depolama tanklarında birikmiş olan atık sulardaki iri kirler önce tarak ve süzgeçlerle alıkonur, ince kirler ise çökme havuzlarında ayrılır.

    Daha az gör
  6. Bu cevap düzenlendi.

    Asitle yıkanmış post karbon filtrelerde tds ve ph değerini etkiler, bu yüzden Biocera filtreyi her zaman karbon sobrasına takmanızı tavsiye ederiz. KX filtre, ph ve tds düşürmesi yapmaz. Biocera sonrası kullanabilirsiniz, ama tavsiyem kx ya da hangi karbon olursa olsun, karbon sonrası kullanım dahaDevamını oku

    Asitle yıkanmış post karbon filtrelerde tds ve ph değerini etkiler, bu yüzden Biocera filtreyi her zaman karbon sobrasına takmanızı tavsiye ederiz. KX filtre, ph ve tds düşürmesi yapmaz. Biocera sonrası kullanabilirsiniz, ama tavsiyem kx ya da hangi karbon olursa olsun, karbon sonrası kullanım daha doğru olur Biocera filtresini.

    Daha az gör
  7. Bu cevap düzenlendi.

    Hocam merhaba royalgreen soft cihazının ön filtreleirnin normalde NSF onayı var, firma kendi adıyla getirdiği için ürünü NSF logosunu kullanamıyor. O ön 3 filtrenin markası Swun Yuan Enterprises Co., Ltd. / Swun Yuan Filmtech Enterprises Co., Ltd. NSF bağlantısı için burayı takip edin NSF'li olmasıDevamını oku

    Hocam merhaba royalgreen soft cihazının ön filtreleirnin normalde NSF onayı var, firma kendi adıyla getirdiği için ürünü NSF logosunu kullanamıyor. O ön 3 filtrenin markası Swun Yuan Enterprises Co., Ltd. / Swun Yuan Filmtech Enterprises Co., Ltd. NSF bağlantısı için burayı takip edin NSF’li olması evet önemlidir. ama seçtiğiniz markla modelleri cihazınız için güzel. 10 Yıllık arıtma cihazı ise hocam tank ve diğer hortum gibi bağlantı parçalarını değiştirmenizde fayda vardır.

    Daha az gör
  8. Su yumuşatma nedir? Su, fazla miktarda kalsiyum ve magnezyum içerdiğinde sert su olarak adlandırılır. Sert suyun boruları tıkadığı ve sabun ve deterjanın suda çözülmesini zorlaştırdığı bilinmektedir. Su yumuşatma, suyun sertleşmesine neden olan iyonların, çoğu durumda kalsiyum ve magnezyum iyonlarınDevamını oku

    Su yumuşatma nedir?

    Su, fazla miktarda kalsiyum ve magnezyum içerdiğinde sert su olarak adlandırılır. Sert suyun boruları tıkadığı ve sabun ve deterjanın suda çözülmesini zorlaştırdığı bilinmektedir.

    Su yumuşatma, suyun sertleşmesine neden olan iyonların, çoğu durumda kalsiyum ve magnezyum iyonlarının giderilmesine hizmet eden bir tekniktir. Demir iyonları yumuşatma sırasında da uzaklaştırılabilir.

    Suyu yumuşatmanın en iyi yolu, bir su yumuşatma ünitesi kullanmak ve onu doğrudan su kaynağına bağlamaktır.

    Su yumuşatma neden uygulanır?

    Su yumuşatma önemli bir işlemdir çünkü bu işlem sırasında evlerde ve şirketlerde suyun sertliği azalır.

    Su sert olduğunda boruları tıkayabilir ve sabun içinde daha az çözünür. Su yumuşatma bu olumsuz etkileri önleyebilir.

    Sert su, evsel su sistemlerinde daha yüksek kireç tortusu riskine neden olur. Bu kireç birikmesi nedeniyle borular tıkanır ve sıcak kazanların ve tankların verimi düşer. Bu, kullanım suyu ısıtma maliyetini yaklaşık yüzde on beş ila yirmi oranında artırır.

    Kireç tortusunun bir diğer olumsuz etkisi de çamaşır makinesi gibi ev tipi makinelere zarar vermesidir.

    Su yumuşatma, çamaşır makineleri gibi ev tipi makinelerin ve boru hatlarının ömrünün uzatılması anlamına gelir. Ayrıca güneş enerjisi sistemleri, klima üniteleri ve diğer birçok su bazlı uygulamanın daha iyi çalışmasına ve daha uzun ömürlü olmasına katkıda bulunur.

    Su Yumuşatma Süreci

    Su Yumuşatma SüreciSu Yumuşatma Süreci

    Su Yumuşatma Cihazlarının Faydalarını Anlatan Video

    Su Yumuşatma Cihazı

    Su yumuşatma cihazı endüstriyel alanda kullanılan, bir çok firmanın ihtiyaç duyduğu cihazlardır. Su yumuşatma cihazları çok farklı sektörlerde farklı amaçlar için kullanılabilmektedir. Gıda sanayinden tekstil sektörüne göre çok geniş bir alanı kaplamaktadır. Firmalar kullanacakları suyun sertliğinden kurtarıp amaçları doğrultusunda suyu yumuşatmak istemektedir.

    Suyun yumuşatılması olayı bir takım işlemler sonrasında, su yumuşatma cihazı ile yapılabilmektedir. Firmalar yumuşatılmış suyu amaçları doğrultusunda üretim yaparken ya da başka bir herhangi sebep ile kullanmak istemektedir. Su yumuşatma cihazları sayesinde su kirecinden de arındırılır.

    Ev tipi kullanımda direkt tesisata bağlanan bu sistemler yazlık villa vb. yerlerde,kirecin yoğun olduğu şebeke sularında vb. çok amaçla kullanılabilmektedir. Su yumuşatma cihazı satın almak istediğiniz zaman ihtiyacınıza göre cihaz üretilir, suyunuz kirecinden ve sertliğinden arındırılarak size sunulur. Su yumuşatma cihazları; endüstriyel veya evsel kullanımda zarar veren Ca ve Mg iyonlarının sudan alınarak suyun yumuşatılması, kirecin giderilmesi işini yaparlar. Su içinde bulunan sertlik yapan iyonlar sudan uzaklaştığında, suyun bu açıdan kireçtaşı oluşturma niteliğide bertaraf edilir. Royal Green su yumuşatma cihazları uzun kullanım ömrü ve yüksek teknoloji ürünü bileşenleri ile endüstriyel alanların koşullarına uygun şekilde üretilmektedir.

    Suyun sertliği nasıl anlaşılır?

    Suyun temas ettiği ve özellikle ısındığı noktalarda oluşan kireç taşı suda kireç olduğunun göstergesidir. Ayrıca ROYAL GREEN SU SERTLİĞİ ÖLÇME KİTİ sayesinde suyunuzun sertlik derecesini rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Profesyonel destek ise uzman laboratuvarlardan alınır.

    SUYUN SERTLİK DERECESİ TANIMI
    30 fr ve üstü Çok Kireçli
    15-30 fr Kireçli
    5-15 fr Orta Kireçli
    0-5 fr Çok Yumuşak

    Su yumuşatma cihazı tasarımı yapılırken aşağıdaki bilgilerin öğrenilmesi sonucun mükemmel olmasını sağlar.

    1. Suyun sertlik derecesi ve diğer analizler,
    2. Günlük ve anlık su debisi,
    3. Tesisatın ölçüsü,
    4. Tesisat basıncı,
    5. Depo ve hidrofor altyapısı,
    6. Suyun kullanım amacı,

    Su yumuşatma cihazı çalışması iyon değiştirme prensibi ilkesine göre çalışır. Burda amaç daha önceden Na iyonu ile yüklenmiş reçinenin Ca ve Mg iyonlarını yakalamasıdır. Cihazın ne kadar kireç yükleneceği tasarımcı tarafından hesap edilmiş olmalıdır. Böylece cihaz kapasitesi dolunca rejenarasyon aşamasına geçilebilir. Reçine miktarı hesaplanırken su setliği ve su miktarı gözönünde tutulmalıdır.

    İçinde tortu ve diğer safsızlıklar olmayan su cihazın giriş noktasından basınçla girer. Difizörler sayesinde yüzeye ve reçineye temas eden su sertliğini kaybederek cihazın çıkış noktasından işletmeye verilir. Kapasitesi dolan reçine kolonu, daha önceden hazırlanmış olan rejenarasyon solüsyonuyla (NaCl) kendini temizler. Temizleme esnasında ortaya çıkan atıksu uygun şekilde uzaklaştırılır. Bu işlem tamamen otomatiktir. İşletmeci sadece rejenarasyon tankındaki sodyum klorürü tamamlamakla görevlidir. Su yumuşatma cihazı, bazı ekipmanların biraraya gelip devreyi tamamlaması ile 5 ana bileşenden oluşur. Bunlar sırasıyla;

    1. Reçine Kolonu
    2. Otomasyon
    3. Reçine Hammaddesi
    4. Difizör/dağıtım Sistemi
    5. Rejenarasyon Tankıdır.

    Sistemi oluşturan bileşenler hem kendi kapasitelerine hem de diğer bileşenlere uyumlu olarak seçilmelidir.

    Royal Green Su Yumuşatma Cihazlarının Üstün Yanları;

    1. Sıfır sertliğe kadar yumuşatabilme,
    2. Sertlik oranını ayarlayabilme,
    3. Tandem/ikiz reçine kolonu seçeneği,
    4. Kesintisiz su üretebilme seçeneği,
    5. Otomatik tuz tankı dolumu,
    6. Üstün difizör grubu,
    7. Tuz kabı emniyetleri
    8. Basınç emniyetleri
    9. İhtiyaca uygun tasarım,
    10. Çevreye en az atık imkanı,
    11. Düşük işletme maliyeti,
    12. Kolay çalıştırma ve durdurma,
    13. Güncelleme opsiyonu,
    14. Sessiz ve kokusuz çalışma,
    15. Güvenli işletim
    16. Sertifikalı Ürünler Kullanımı
    BAZI SEKTÖRLERDE SU YUMUŞATMA SİSTEMİ KULLANIM ALANLARI EN ÇOK SATILAN KAPASİTELER
    Kimya, Kozmetik, Boya Doğrudan Ürün Formülünde, Kazan Yıkamada 15-30-50-200 m3/gün
    Cam Sanayi Lamine, Yıkama, Rodajlama Hatlarında 5-10-20-100 m3/gün
    Metal Sanayi Durulama, İşleme, Kaplama Hatlarında, Dökümhanelerde, 20-50-100-300 m3/gün
    Medikal Ve İlaç Sektöründe İşletmede, Otoklavlarda 2-5-10-20 m3/gün
    Seramik-Taş-Toprak Ürünlerinde Çamur Hazırlama, Sır Kaplamada 10-30-100 m3/gün
    Turizm Sektöründe Otellerde Kullanım Ve İçme Suyu 10-30-100-500 m3/gün
    Gıda Sektöründe Ürün Hazırlamada, Cateringlerde, Bulaşık Makinelerinde 10-20-50-100 m3/gün
    İnşaat Sektöründe Şantiyelerde, Projelerde, Evsel Kullanımda 20-50-100 m3/gün
    Enerji Sektöründe Türbinlerde, Soğutma Sularında 50-100-500 m3/gün
    Otomotiv Sanayi Yıkama, Kaplama, Boyama Hatlarında 50-100-200 m3/gün
    Tekstil Ve Deri Sektöründe Sıcak Su Ve Boya Hatlarında, Kazanlarda 20-50-500 m3/gün
    Kağıt Baskı Matbaa Sektörü Baskı Hazırlığında 5-10-20 m3/gün
    Isıtma Soğutma Sektörü Besleme Suyu 10-20-50 m3/gün
    Makine Sanayi Suyla Çalışan Makinelerde 5-10-20 m3/gün

    Su Yumuşatma Yöntemleri

    Su yumuşatma süreçleri için kullanılan pek çok method vardır. Bunlardan en çok bilinen ve uygulananları iyon değişimi, distilasyon ve reverse osmosis yöntemleridir. Şimdi bu yöntemler hakkında bazı bilgiler paylaşacağız.

    İyon Değişim Yöntemi (Ion Exchange)

    Sudaki kalsiyum ve magnezyum iyonlarını sudan uzaklaştırabilmek için kullanılan en eski ve sık kullanılan yöntemlerden biridir. Adından da anlaşılabileceği gibi magnezyum ve kalsiyum iyonlarının değiştirilmesi prensibi ile uygulanmaktadır. İyon değişim yöntemiyle çalışan su yumuşatma sistemlerinin merkezinde bir tank bulunur. Bu tank değişimi yapılacak iyonlar için negatif yüklü reçine ve zeolit maddelerini barındırmaktadır.

    Distilasyon ile Su Yumuşatma

    Distile ya da diğer adıyla damıtma yöntemi hem su yumuşatmada hem de saflaştırmada kullanılan bir su yumuşatma yöntemdir. Suyu ısıtarak buharlaşmasını sağlamak ve ağır moleküllerinden ayırma prensibine dayanmaktadır. Buharlaştırılan su başka bir tanka yönlendirilerek yeniden yoğunlaşması sağlanır ve böylece suyun ağır molekülleri ve iyonları ana tankta kalırken, yumuşak ve saflaştırılmış su diğer tankta birikmeye başlar. Maliyet avantajı ve iyonları ayrıştırmadaki başarısı sebebiyle sıklıkla tercih edilmektedir.

    Reverse Osmosis ile Su Yumuşatma

    Reverse osmosis konusundaki detaylı bilgiler için reverse osmosis sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

    Su Yumuşatma Cihazları Nasıl Çalışır?

    Su yumuşatmada kullanılan en bilindik yöntem reçine kullanımıdır. Reçine doğal olarak kalsiyum ve magnezyum iyonlarını absorbe etme yeteneğine sahiptir. Bu sayede, su içerisindeki sertliğe sebep olan iyonlar sudan ayrıştırılmış olur.

    Royal Green’in üstün özellikli su yumuşatma cihazları ile su şartlandırma uygulamalarında ihtiyaç duyduğunuz verimi en uygun koşullarda alabilirsiniz.

    Su yumuşatma cihazları konusunda detaylı bilgi ve diğer teknik detaylar için katalogumuzu inceleyebilirsiniz.

    Daha az gör
  9. Bu cevap düzenlendi.

    Dupont Dow Filmtec Membran Filtre en kalitelisidir.

    Dupont Dow Filmtec Membran Filtre en kalitelisidir.

    Daha az gör
  10. Bu cevap düzenlendi.

    Manyetik Kireç Önleyici Kireç önleyici cihazlar genellikle içme suyunun daha yumuşak olmasını sağlarlar. Esas olarak klasik kullanımda suyun kimyasal yapısının değiştirilmesi ve kireç oluşumunun engellenmesi sağlanır. Kireç oluşumu insan sağlığının yanı sıra aynı zamanda cihazların kullanımı aşamasıDevamını oku

    Manyetik Kireç Önleyici

    Kireç önleyici cihazlar genellikle içme suyunun daha yumuşak olmasını sağlarlar. Esas olarak klasik kullanımda suyun kimyasal yapısının değiştirilmesi ve kireç oluşumunun engellenmesi sağlanır. Kireç oluşumu insan sağlığının yanı sıra aynı zamanda cihazların kullanımı aşamasında da sorunlara neden olur. Bu nedenle manyetik kireç önleyici cihazların kullanımı giderek daha fazla yerde görülür.

    Kireç esas olarak bir kalsiyum bileşiği olup, bu bileşik aynı zamanda suyun daha sert olmasına neden olur. Bu nedenle zamanla borular içerisinde kireç birikimi meydana gelir. Kireç birikiminin artması ile birlikte borularda tıkanmalar ve çeşitli arızaların ortaya çıkması görülür. Özellikle çamaşır makinelerinde kireç ile birlikte ortaya çıkan sorunlar daha büyük sorunların ana nedeni olabilir.

    Genel olarak fiyatları düşük seviyelerde bulunur. Aynı zamanda bu tür ürünlerin kullanımı ile birlikte yerine göre farklı ebatlarda ürün seçimi mümkün olur. Bu nedenle ihtiyaca bağlı olarak maliyetlerin belirlenmesi gibi avantajlar elde edilir. Ürün temel olarak uzun süreli kullanım imkânı sunduğundan dolayı birçok işletmede ya da ev alanlarında rahatlıkla kullanılabilen bir üründür. Aynı zamanda ürünün kullanımı aşamasında yıllık olarak tuz değişimi gibi detaylar bulunmaz.  Bu nedenle fiyatları uygun olmasının yanı sıra kullanımı da gayet kolay ürünler arasında yer alır.

    Manyetik Kireç Önleyici İşe Yarıyor Mu?

    Kireç esas olarak kalsit denilen bileşiğe verilen isimdir. Manyetik kireç önleyici cihazlar oluşturdukları manyetik alan ile kalsit bileşiğinin aragonit formuna dönüşmesine imkân sağlarlar. Manyetik alanlar oluşturularak aynı zamanda cihazların kireç oluşumundan etkilenmemesi sağlanır. Bu tür nedenlerden dolayı cihazların daha uzun ömürlü kullanımı amacı ile manyetik çalışma esaslı bu tür cihazlar kullanılır.

    Manyetik etkiler ile çalışan bu cihazların başarılı olduğu görülür. Bunun yanında uygulaması basit olup, kısa sürede kendini amorti eder. Aynı zamanda bu tür ürünlerin kullanımı sayesinde suların sertlik seviyelerinin istenilen düzeye indirilmesi de mümkün olur. Son yıllarda klasik ve pahalı ürünlerin yerine çeşitli yerlerde uygulaması görülür. Günümüzde bu tür sistemlerin kullanımı aynı zamanda firmamız sayesinde daha ucuz maliyetler ile kireç ile ortaya çıkan sorunların temini imkânı sağlar.

    Manyetik Kireç Önleyici Ömrü Ne Kadar?

    Manyetik kireç önleyicinin ev ya da iş yeri kullanımı genellikle uzun ömürlü olur. Cihaz kullanımı ile birlikte 50 yıla kadar dayanım görülür. Bu sistemlerin içerisinde bulunan mıknatıslar uzun süreler boyunca manyetik alan yaymaya devam ederler. Aynı zamanda başka bir parçası olmadığı için manyetik alanların kolay kolay bozulmaması durumu karşımıza çıkar.

    Bunun yanında bu ürünlerin kullanımı sayesinde ev ve işyerlerinde kireç sorunun ortadan kaldırılması mümkün olur. Genellikle evlerde ve iş yerlerinde genel kullanım amacı için tercih edilir. Aynı zamanda bu tür kireç önleyici sistemlerin kullanılması ile birlikte iş yerlerinde içilebilir su temini sağlanmış olur. Evlerde kullanımının yanı sıra kaplıcalar ya da termal tesisler gibi alanlarda da aşırı kireçlenme nedeni ile ortaya çıkan sorunların giderilmesi aşamasında tercih edilir. Uzun yıllar değiştirilmeden kullanılması da artıları arasında yer alır.

    Manyetik Kireç Önleyici Kullanım Alanları

    Başlıca kullanım alanları su ile çalışan cihazlar olarak karşımıza çıkar. Zamanla ortaya çıkan kireç birikimi bu tür cihazların makinenin parçalarına zarar vermesine neden olur. Bu nedenle de bu tür kireç önleyicilerin kullanımı ile birlikte parçaların daha uzun süreler bozulmadan kullanılması mümkün olur. Günümüzde yaygın kullanım alanları arasında ev tipi kullanım başta gelir. Bu tür kullanımlar ile kombi, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, çay makinesi gibi aletlerin korunması ve daha uzun ömürlü olarak cihazların kullanılması sağlanır.

    Bunların dışında aynı zamanda termal tesislerde boruların yoğun kireçten zarar görmemesi, klima cihazlarında kireç oluşmaması aşamasında da ön plana çıkar. Yüzme havuzu gibi alanlar yine akla gelen alanlar arasında yer alır. Bunların yanı sıra termik santraller ve çeşitli su arıtma sistemlerinde başarılı bir şekilde kullanımı da öne çıkan bir husustur. Esas olarak bu tür cihazların kullanım ile ev tipi ve sanayi tipi su kullanımlarının daha başarılı bir şekilde kireçsiz olması sağlanabilir. Son yıllarda kullanımı giderek artmaktadır.

    Başlıca faydaları arasında bu tür sistemlerin suyun kalitesine etkileri başta gelir. Aynı zamanda kireç oluşumu cihazlara zarar verir. Cihazların kullanım ömrünün uzatılması gibi faydaları da bulunur. Bu tür kullanımlar sayesinde içme suyunun daha kaliteli olması, cihazların kireç taşı nedeni ile arıza göstermemesi imkânları da ortaya çıkmış olur. Aynı zamanda klasik cihazlara göre bakımlarının olmaması da yine artıları arasında önemli bir yer tutar.

    Bu tür arıtma sistemleri maliyet olarak kendini kolay bir şekilde amorti eder. Aynı zamanda kimyasal bir işlem olmadığından dolayı kimyasal etkilerinin en az olarak görülmesi durumu karşımıza çıkar. Bu tür nedenlerden dolayı manyetik kireç önleyici sistemlerinin kullanımı sıklıkla karşımıza çıkan bir durumdur. Gerek içme suyunun sertliğinin iyileştirilmesi gerekse de uzun süreli kireç oluşumlarının engellenmesi aşamasında önemli bir üründür.

    Manyetik Kireç Önleyici Nasıl Çalışır?

    Manyetik alanın oluşması aşamasında artı ve eksi yüklerin önemi büyüktür. Bunun yanı sıra su içerisinde bulunan kalsiyum ve magnezyum atomları da artı ve eksi olarak birbirini çekerler. Bu çekimin bir sonucu olarak su akan kısımlarda kireç taşı oluşumu karşımıza çıkar. Bu nedenle de zamanla su akışının olduğu yerlerde taşlaşma gibi kireç oluşumları görülür. Kalsiyum ve magnezyum atomlarının ters tepkimesi sonucunda ise tersi işlem gerçekleşir.

    Manyetik kireç önleyicinin çalışma prensibi bu esaslara bağlı olarak gerçekleşir. Oluşturulan manyetik alan sayesinde kalsiyum ve magnezyumun ters etkilenmesi ile birlikte oluşan kireç taşlarının çözünmesi ve yeni kireç taşı oluşumunun önüne geçilmesi sağlanmış olur. Kireç taşının bu tür manyetik etkiler ile toz haline dönüştürülmesi ve bu tür tozların da su içerisinde kaybolması ile birlikte istenilen nitelikli çözümler hayata geçirilmiş olur.

    Gerek boy olarak gerekse de güç olarak bu tür cihazların farklı özellikli olanları bulunur. Aynı zamanda manyetik alan bazlı olarak da çeşitleri karşımıza çıkar. Boru tipine ya da kullanım yerine göre farklı ürünlerin kullanımı karşımıza çıkar. Sistemin çalışma prensibi temel olarak manyetik alan üzerine kurulu olduğu için bu tür ürünlerin kullanımı aşamasında yan etkileri hakkında endişe duyulmaya ihtiyaç yoktur.

    Daha az gör