Kaydol

Soru sormak, insanların sorularını yanıtlamak ve diğer insanlarla bağlantı kurmak için sosyal sorularımıza ve Cevap Motorumuza kaydolun.

Oturum aç

Soru sormak ve insanların sorularını yanıtlamak ve diğer insanlarla bağlantı kurmak için Su Arıtma Sorular & Cevaplar Motorumuza giriş yapın.

Şifremi hatırlamıyorum

Şifreni mi unuttun? Lütfen e-mail adresinizi giriniz. Bir bağlantı alacaksınız ve e-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturacaksınız.


Üzgünüz, soru sorma izniniz yok, Soru sormak için giriş yapmalısınız.

Lütfen bu sorunun neden bildirilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

Lütfen bu cevabın neden bildirilmesi gerektiğini kısaca açıklayın.

Lütfen bu kullanıcının neden şikayet edilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

GA Su Arıtma Cihazları En sonuncu Nesne

Aktif Karbon Tanımları Nelerdir?

Aktif Karbon Tanımları Nelerdir?

Aktif karbon aktif kömür olarak da bildiğimiz aktif karbon, bu gözenekli yapısı sayesinde oldukça yüksek bir emici güce sahip olması ile günümüzde gıda sektöründen tutun da gıda, kozmetik, su temizliği, hava temizliğinden tutunda kozmetik alanlarda ve tıp alanı da dahil olmak üzere oldukça geniş bir alana yayılmış durumdadır.

Asitle Yıkanmış Aktif Karbon Nedir?

Aktif karbonun, suda çözünebilen külünü gidermek için asitle yıkandığı işleme asitle yıkanmış karbon endir. Bu işlem aynı zamanda ayrıntılı spesifikasyon makalelerimizde görüldüğü gibi karbonun toplam kül içeriğini de düşürecektir. Asitle yıkanmış aktif karbon, içme suyu ve gıda sınıfı uygulamaların arıtılması için tercih edilir. Endüstriler arasında belediye su arıtma tesisleri, gıda işleme şirketleri, bira fabrikaları ve içki fabrikaları asitle yıkamış aktif karbon tercih ederler.

Aktif Karbon Nedir?

Aktif karbon uygun maliyet avantajı nedeniyle tercih edilen bir filtreleme ortamıdır. Kömür, hindistancevizi kabuğu ve odun gibi malzemelerden elde edilen peletlenmiş (silindir şekli), granül ve toz haline getirilmiş şekillerde size gelir. Ham kömür, organik kirleticilerin adsorbe edebileceği büyük bir iç gözenek yapısı oluşturmak için yüksek ısılarda ısıtılır. Aktif karbon hem hava hem de su uygulamaları için kullanılır. Daha fazla bilgiyi sık sorulan sorular bölümünden bulabilirsiniz.

Aktif Karbon Adsorpsiyonu Nedir?

Aktif karbon işlemi örneğinde, adsorpsiyon, bir molekülün aktif karbonun yüzey alanına yapışmasıdır. Aktif karbon, son derece geniş bir iç gözenek yapısına ve geniş bir yüzey alanına sahiptir. Moleküller bu gözeneklerin yüzeyine yapışarak suyu ve havayı temizler.

Karbon Kül İçeriği Nedir?

Kül, aktif karbonun gerçek bir özelliğidir. Aktif karbonun performansını (etkisini) azaltır. Tüm aktif karbon ürünlerinde düşük kül içeriği muhakkak vardır. Suda çözünen bu kül, su ile yıkanabilen kül içeriğidir. Genellikle, gıda sınıfı uygulamalar için amaçlanan aktif karbon, suda çözünür kül içeriğini çıkarmak için asitle yıkanır. Bu süreçte aktif karbon üzerinde asit ya da kalıntısı kalmaz.

Aktif Karbonda Geri Yıkama (Ters Yıkama) Nedir? Nasıl Yapılmalıdır?

Aktif karbonlarda ilk kullanımlarda bir geri yıkama vardır birde periyodik olarak geri yıkama vardır. İlk geri yıkama, aktif karbonun işlenmesinden kaynaklanan ince taneleri ve tozu gidermek için yapılır. Filtrenizi doğru şekilde geri yıkamak için yavaş su vererek başlayın ve sonra akışını hızlandırın. Bu, karbonun yavaşça genişlemesini sağlar. Hızlı başlamayın çünkü bu karbonu yukarı itecektir. 15-20 dakika geri yıkayın. Periyodik olarak yapılan geri yıkamalar, aktif karbon gözeneklerinde sıkışabilecek uygulama parçacıklarının giderilmesine yardımcı olacaktır. Örneğin, oto yıkama müşterilerinizden birinin filtreden geçen çok miktarda sabun varsa, ara sıra aktif karbon gözeneklerinin bir kısmını tıkayabilecek sabundan kurtulmak için filtreyi geri yıkama yaparlar.

Aktif Karbonda Kapasite Nedir?

Aktif karbon kapasitesi, kirleticileri yakalamak için mevcut alan miktarıdır. Örneğin aktif karbon, her 10 gram aktif karbon için 1 gram kirletici madde yakalayabilir. Bu, bu kirletici için aktif karbonun ağırlık kapasitesi üzerinde % 10 ağırlığa sahip olduğu anlamına gelir.

Aktif Karbon Temas Süresi Nedir?

Aktif karbonun temas süresi, kirleticilerin aktif karbonun yüzey alanı ile temas halinde olduğu süredir. Konsantrasyon ne kadar yüksek olursa, o kadar fazla temas süresi gereklidir. Temas süresinin artırılması basınç düşüşünü de azaltır. Hava temizliği için bir buçuk saniyeden daha uzun süreyi tercih ederiz. Su temizliği için 5 ila 10 dakika tercih edilirken ancak 10 ila 20 dakikayı da tercih edersek daha fazla temizlik yapacaktır.

Karbon Tetraklorür Sayısı Nedir?

Tipik olarak buhar fazı karbonları için kullanılan aktif karbonun kalitesinin bir ölçümüdür. Karbonun ne kadar CTC çıkaracağını görmek için yapılan bir testtir.

Granül Aktif Karbon Nedir?

Küçük kırık parçalar gibi düşünün. Şekil olarak tek tip halinde değildirler. Genel olarak 0,295 mm ila 4,70 mm arasında değişen boyutlarda olurlar. Peletlenmiş aktif karbondan daha ucuzdur.

Tehlikeli Aktif Karbon Ne Anlama Gelir?

EPA tarafından belirlenen ve tehlikeli olarak kabul edilen ve daha güvenli bir durumda ele alınması gereken seviyelere ulaşan karbonlara tehlikeli aktif karbon denir. Aktif karbon malzemesi, DOT onaylı variller veya üst çuvallar içine konulmalı, lisanslı bir kamyoncu tarafından taşınmalı ve lisanslı bir yeniden etkinleştirilen tesiste bertaraf edilmelidir veya yeniden etkinleştirilmelidir. Tehlikeli projeler, tehlikeli olmayan projelerden çok daha pahalıdır.

Aktif Karbona Nemin Etkisi Nedir?

Nem, aktif karbonun gözeneklerini bloke eden ve karbonun kirleticileri adsorbe etmesini engelleyen yeterli yoğuşmaya neden olursa bir sorun teşkil eder. Hava akışının çiğlenme noktası dışarıdaki havanın sıcaklığından büyükse, bir karbon yatağında yoğuşma oluşacaktır. Klorlu çözücüleriniz varsa nem ve yoğuşma bir sorundur, çünkü kimyasal reaksiyon iyi çalışmayacaktır. %50 nem iyidir ve %70-80 nem tolere edilebilir seviyedir.

Aktif Karbon İyot {İyodin (Iodine)} Nedir?

Tipik olarak sıvı faz karbonları için kullanılan aktif karbonun kalitesinin bir ölçümüdür. Karbonun ne kadar iyot (iyodin) gidereceğini görmek için yapılan bir testtir.

Aktif Karbon Mesh Boyutu

Granüllerin boyutunun bir ölçüsüdür. Bu bir aralıktır. Örneğin, 8×30, en büyük parçacıkların 1/8″ ve en küçüğünün 1/30″ olduğu anlamına gelir. 8×30, granül boyutlarının 1/8″ ile 1/30″ arasında olacağı bir aralık anlamına gelir. Daha az basınç düşüşü olduğu için hava şartlandırmada daha büyük gözenek boyutlu karbonlar kullanılır. Parçacık ne kadar küçükse basınç düşüşü o kadar büyük olur. Su uygulamaları daha fazla temas süresi gerektirir ve bu nedenle kirleticilerin aktif karbonun yüzey alanıyla her zaman temas halinde olması için daha küçük partiküller kullanılır.

Aktif Karbon Nem İçeriği Nedir?

Genel olarak karbonlar paketlenmiş olarak ölçülür, aktif karbon içindeki su miktarının ölçümüdür.

Peletlenmiş Aktif Karbon Nedir?

Peletlenmiş Aktif Karbon

Düzgün şekilli, silindirik karbon peletlerine verilen isimdir. Tipik olarak kömür parçaları halinde çıkarılır, toz haline getirilir ve kömür katranı bağlayıcı veya petrol katranı bağlayıcı ile pelet haline getirilir. Düşük akış ve düşük basınç düşüşü uygulamaları için kullanılır. Silindirik Aktif Karbon

Silindirik veya Pellet aktif karbon olarak adlandırılan bu ürün yüksek kaliteli kömür, kokonat kabuğu veya odun bazlı olarak üretilir. Silindir partikül büyüklüğü 0.9 mm ile 8mm arasındadır. 4 mm silindirik boyutu olan ürün en yaygın olarak kullanılanıdır. CTC oranı silindirik aktif karbon kalitesini belirleyen en önemli unsurdur. CTC oranı yükseldikçe silindirik aktif karbonun efektif gücü yükselecektir. Kullanım alanları; Gaz ve Hava Filtreleri, Respiratör endüstrisi, Atık Suda Koku Önleyici, Solvent Geri Kazanımı, Otomotiv Sektörü, Petrol Rafineleri gibi yerlerdir.

Aktif Karbonun pH’a Etkisi Nedir?

Asidik (0) -> Nötr (7) -> Bazik (14) aralıkları mevcuttur. pH bir kimyasalın çözünürlüğünü etkiler, ancak yalnızca 2 veya 12 gibi ciddi bir pH büyüklüğü bir endişe kaynağıdır. pH, suda çözünen kül nedeniyle sıvı faz (örneğin su) uygulamalarında yükselecektir. Daha yüksek kül içeriği, daha yüksek pH demektir. Kömür daha fazla küle sahip olduğundan, pH’da daha yüksek bir başlangıç artışına sahip olacaktır. Temel bir kural, nötr (7,0) üzerindeki her pH birimi için karbon yatağının boyutunu yüzde yirmi artırmaktır.

Aktif Karbon Gözenek Yapısı Nedir?

  • Mikro gözenek – 100 A’ya kadar < 1 nm               
  • Mezopor – 100-5000 A 1-500 nm arasında
  • Makro gözenek – 5000 A’den büyük > 500 nm

Toz Aktif Karbon Nedir?

Toz formunda aktif karbon. Ağırlıklı olarak su fazı uygulamalarında kullanılır. 0,147 mm’den daha küçük olan 100-325 mesh boyutlarındadır. Kömür, hindistan cevizi kabuğu veya odun bazlı olabilir.

Aktif Karbon Basınç Düşüşü Nedir?

Karbondan geçerken havanın hızındaki düşüş miktarıdır. Basınç düşüşü ne kadar az olursa o kadar iyidir. Bu gerçekten sadece 30-60 ft/dk yüzeysel hızda doğrudur. Aktif karbon partikülleri ne kadar küçükse, basınç düşüşü o kadar büyük olacaktır. 12×40, 8×30’dan daha büyük bir basınç düşüşüne sahip olacaktır. Düşük sıcaklıklar basınç düşüşünü artırır çünkü su daha yoğundur.

Yeniden Etkinleştirilmiş Karbon Nedir?

Karbonun yeniden kullanılabilmesi için kirleticilerin uzaklaştırılması/kaldırılması amacıyla bir döner fırında harcanmış ve aşırı ısıtılmış karbon işlemine nedir. Yeniden etkinleştirme işlemi karbonun etkinliğini %80’e kadar geri kazanabilir. Reaktif karbon, birçok uygulamanın arıtılması için daha ucuz bir seçenektir. Yeniden aktifleştirilmiş karbonun kullanılamayacağı tek uygulama gıda sınıfı uygulamalardır.

Aktif Karbon Yüzey Alanı Nedir?

Aktif karbon şaşırtıcı derecede devasa bir yüzey alanına sahiptir. Üretim süreci sırasında, büyük bir iç gözenek yapısı oluşturmak için aşırı ısıtılır. Kirleticiler aktif karbonun yüzeyine adsorbe olur veya yapışır. Gözenek yapısını çıplak gözle göremezsiniz ancak bir sünger gibi göründüğünü bilmenizi isterim.

Aktif Karbon Sıcaklık Etkisi

Karbon, sıcaklık 90 F’ye ulaştığında kirleticileri giderme etkinliğini kaybetmeye başlar. Yaklaşık 120 F’de karbon etkili bir şekilde çalışmayacaktır. Sıvı kaynama noktasına ulaştığında karbon hiç çalışmayacaktır.

SSS

Aktif Karbon Nedir?

Aktif karbon, organik kimyasalları çeken ve içinde tutan oldukça gözenekli bir maddedir. Ortam, önce karbonlu bir maddenin oksijensiz olarak yakılmasıyla oluşturulur ve bu da bir karbon “kömürü” oluşturur. Daha sonra, “kömür” kimyasal veya fiziksel olarak işlenerek karbonun içinde birbirine bağlı bir dizi “delik” veya gözenek geliştirilir. Bu iç gözenek ağının büyük yüzey alanı, organik kimyasalları çekebilen ve tutabilen son derece geniş bir yüzey alanı ile sonuçlanır.

Aktif Karbon ve Aktif Kömür Arasında Fark Var mı?

Çoğu insan aktif karbon ve aktif kömür arasında bir fark olduğu konusunda yanlış bir anlayışa sahiptir. Bu terimlerin her ikisi de birbirinin yerine kullanılabilir ve kullanılmaktadır. Ayrıca, aktif karbon, aktif karbon ve aktif kömür için kullanılan bir başka benzer kelimedir. Tüm bu ifadeler eş anlamlıdır ve alanımızda yaygın olarak bulunur.

Aktif Karbon Ne İşe Yarar?

Aktif karbon organik kimyasalları buhar ve sıvı akışlarından çeker ve tutar, istenmeyen kimyasallardan temizler. Bu kimyasallar için büyük bir kapasiteye sahip değildir, ancak seyreltik kirlilik konsantrasyonlarını gidermek için büyük hacimlerde hava veya suyu arıtmak için çok uygun maliyetlidir. Daha iyi bir bakış açısı için, bireyler kimyasal madde yuttuklarında veya gıda zehirlenmesi yaşadıklarında, zehirleri emmesi ve uzaklaştırması için az miktarda aktif karbon içmeleri söylenir.

Aktif Karbon Neleri Giderir?

Organik kimyasallar en iyi karbon tarafından çekilir. Çok az inorganik kimyasal karbon tarafından giderilir. Moleküler ağırlık, polarite, sudaki çözünürlük, sıvı akışının sıcaklığı ve akıştaki konsantrasyon, karbonun uzaklaştırılacak malzeme için kapasitesini etkileyen faktörlerdir. Benzen, Toluen, Ksilen, yağlar ve bazı klorlu bileşikler gibi VOC’ler karbon kullanımıyla giderilen yaygın hedef kimyasallardır. Aktif karbonun diğer büyük kullanım alanları kokuların ve renk kirliliğinin giderilmesidir.

Aktif Karbon Nelerden Yapılır?

Bitümlü kömür, linyit kömürü, hindistan cevizi kabuğu ve odundan yapılırlar.

Aktif Karbon Nasıl Yapılır?

Aktif karbon yapmanın iki farklı yolu vardır, ancak bu yazımızda size daha kaliteli ve daha saf aktif karbon oluşturacak daha verimli bir yol sunacağız. Aktif karbon, oksijensiz bir tanka yerleştirilerek ve 600-900 santigrat derece gibi son derece yüksek sıcaklıklara maruz bırakılarak yapılır. Daha sonra karbon, genellikle argon ve nitrojen olmak üzere farklı kimyasallara maruz bırakılır ve tekrar bir tanka yerleştirilerek 600-1200 santigrat derece arasında aşırı ısıtılır. Karbon ikinci kez ısı tankına yerleştirildiğinde buhar ve oksijene maruz bırakılır. Bu işlem sayesinde bir gözenek yapısı oluşturulur ve karbonun kullanılabilir yüzey alanı büyük ölçüde artar.

Hangi Aktif Karbonu Kullanmalıyım?

Karbon kullanımına ilişkin ilk karar, bir sıvı veya buhar akışının arıtılmasıdır. Hava, yatak boyunca basınç düşüşünü azaltmak için en iyi şekilde büyük karbon parçacıkları kullanılarak arıtılır. Sıvı uygulamalarında, kimyasalların karbon içinde adsorbe edilmesi için kat etmesi gereken mesafeyi azaltmak için daha küçük partiküller kullanılır. Projeniz ister buharı ister sıvıyı işlesin, farklı boyutlarda karbon partikülleri mevcuttur. Kömür veya hindistan cevizi kabuğu bazlı karbon gibi farklı substratları da göz önünde bulundurabilirsiniz. İşinize en uygun ürünü almak için işinde uzman su arıtma firmasının temsilcisiyle görüşün.

Aktif Karbonu Nasıl Kullanırım?

Karbon tipik olarak bir kolon kontaktöründe kullanılır. Kolonlara adsorber adı verilir ve özellikle hava ve su için tasarlanmıştır. Tasarım, yükleme (alan kesiti başına sıvı miktarı), temas süresi (gerekli giderimi sağlamak için minimum temas süresi gereklidir) ve adsorberden geçen basınç düşüşü (konteyner basınç derecesini ve fan / pompa tasarım derecesini boyutlandırmak için gereklidir) için tasarlanmıştır.

Aktif Karbon Ne Kadar Dayanır?

Kimyasallar için karbon kapasitesi birçok şeye bağlıdır. Giderilen kimyasalın moleküler ağırlığı, arıtılan akıştaki kimyasalın konsantrasyonu, arıtılan akıştaki diğer kimyasallar, sistemin çalışma sıcaklığı ve giderilen kimyasalların polaritesi bir karbon yatağının ömrünü etkiler.

Aktif Karbon Emer mi, Adsorbe mi Eder?

Aktif karbon adsorbe eder. Kimyasal emilim süreci genellikle suyu emen bir süngere benzetilir. Su, yüzey alanıyla sınırlı kalmadan süngere tamamen entegre olur. Farklı olarak, adsorpsiyon moleküllerin sadece yüzey alanına yapıştığı bir süreçtir. Yukarıda da belirtildiği gibi, aktif karbon gözenekli bir malzeme olması nedeniyle geniş bir yüzey alanına sahiptir. İstenmeyen madde karbon partiküllerinin yüzey alanına yapışır.

Hangi Karbon filtre benim için en iyisidir?

Birkaç çeşit aktif karbon filtresi vardır ve hangi filtrenin sizin için en iyi sonucu vereceğini belirlemek aslında o kadar da karmaşık değildir. Uygulamanız için uygun işlem hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, teknisyenlerimiz size bir çözüm bulmaya çok isteklidir. Bu süreçte daha fazla bilgi için lütfen bizimle iletişime geçin.

Benzer Yazılar

Yorum yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekiyor.