Kaydol

Soru sormak, insanların sorularını yanıtlamak ve diğer insanlarla bağlantı kurmak için sosyal sorularımıza ve Cevap Motorumuza kaydolun.

Oturum aç

Soru sormak ve insanların sorularını yanıtlamak ve diğer insanlarla bağlantı kurmak için Su Arıtma Sorular & Cevaplar Motorumuza giriş yapın.

Şifremi hatırlamıyorum

Şifreni mi unuttun? Lütfen e-mail adresinizi giriniz. Bir bağlantı alacaksınız ve e-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturacaksınız.

Güvenlik sorusunun cevabını giriniz. Captcha'yı güncellemek için resme tıklayın.

Üzgünüz, soru sorma izniniz yok, Soru sormak için giriş yapmalısınız.

Lütfen bu sorunun neden bildirilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

Lütfen bu cevabın neden bildirilmesi gerektiğini kısaca açıklayın.

Lütfen bu kullanıcının neden şikayet edilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

GA Su Arıtma Cihazları En sonuncu Nesne

TDS Nedir?

TDS Nedir?

TDS, toplam çözünmüş katıları ifade eder ve suda çözünmüş maddelerin toplam konsantrasyonunu temsil eder. TDS, inorganik tuzların yanı sıra az miktarda organik maddeden oluşur. Suda bulunabilen yaygın inorganik tuzlar, tümü katyonlar olan kalsiyum, magnezyum, potasyum ve sodyum ve tümü anyon olan karbonatlar, nitratlar, bikarbonatlar, klorürler ve sülfatları içerir. Katyonlar pozitif yüklü iyonlardır ve anyonlar negatif yüklü iyonlardır.

BU KATILAR SUDA NASIL ÇÖZÜNÜR?

Bu mineraller hem doğal hem de insan faaliyetlerinin bir sonucu olarak bir dizi kaynaktan gelebilir. Mineral kaynaklar, yüksek düzeyde çözünmüş katı içeren su içerir, çünkü su, kayaların yüksek tuz içeriğine sahip olduğu bir bölgeden akmıştır. Prairie illerindeki su, yerdeki yüksek miktarda kalsiyum ve magnezyum nedeniyle yüksek düzeyde çözünmüş katı madde içerme eğilimindedir.

Bu mineraller insan faaliyetlerinden de gelebilir. Tarımsal ve kentsel yüzey akışı, atık su deşarjları, endüstriyel atık su ve yolların buzunu çözmek için kullanılan tuz gibi fazla mineralleri su kaynaklarına taşıyabilir.

TDS
TDS Nedir? 3

TDS SEVİYESİ YÜKSEK OLDUĞUNDA SUYA NE OLUR?

Tek başına, yüksek konsantrasyonda çözünmüş katı genellikle sağlık için bir tehlike oluşturmaz. Aslında, birçok insan doğal olarak yüksek çözünmüş katı madde seviyelerine sahip maden suyu satın alır. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki içme suyu düzenlemelerinden sorumlu olan Amerika Birleşik Devletler Çevre Koruma Ajansı (EPA), TDS’yi ikincil bir standart olarak içerir, yani Amerika Birleşik Devletleri’nde gönüllü bir kılavuzdur. Amerika Birleşik Devletleri birçok zararlı madde için yasal standartlar belirlerken, estetik, kozmetik ve teknik etkilere neden olan diğer kirleticilerle birlikte TDS’nin yalnızca bir kılavuzu vardır.

Çoğu insan TDS’yi estetik bir faktör olarak düşünür. Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan bir çalışmada, bir tadım paneli, sudaki tercih edilen TDS seviyesi hakkında aşağıdaki sonuçlara varmıştır:

TDS Seviyesi (Litre başına miligram miktarı)Derece
300′ den azHarika
300 – 600İyi
600 – 900Uygun
900 – 1200Zayıf
1200 ve üstüKabul Edilemez

Bununla birlikte, çok düşük bir TDS konsantrasyonunun suya düz bir tat verdiği bulunmuştur ki bu birçok insan için istenmeyen bir durumdur.

TDS Nedir? 1
TDS Nedir? 4

Artan çözünmüş katı konsantrasyonları da teknik etkilere sahip olabilir. Çözünmüş katılar, armatürlerde ve sıcak su borularının ve kazanların iç kısımlarında tortu ve film bırakan sert su üretebilir. Sabunlar ve deterjanlar, sert suda yumuşak suda olduğu kadar köpük üretmez. Ayrıca, yüksek miktarda çözünmüş katı madde, ev eşyalarını lekeleyebilir, boruları aşındırabilir ve metalik bir tada sahip olabilir. Sert su, sudaki mineral miktarı nedeniyle su filtrelerinin daha çabuk yıpranmasına neden olur. Aşağıdaki resim, Yellowstone Milli Parkı’ndaki Mammoth Kaplıcaları yakınında çekilmiş ve yüksek mineral konsantrasyonuna sahip suyun peyzaj üzerindeki etkisini göstermektedir. Bu kayalarda biriken aynı mineraller, borularda ve armatürlerde biriktiklerinde sorunlara neden olabilir.

İlgili Makale : RO Akış Kısıtlayıcı Nedir ve Ne Zaman Değiştirilmeli?

Benzer Yazılar

Yorum yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekiyor.