Kaydol

Soru sormak, insanların sorularını yanıtlamak ve diğer insanlarla bağlantı kurmak için sosyal sorularımıza ve Cevap Motorumuza kaydolun.

Oturum aç

Soru sormak ve insanların sorularını yanıtlamak ve diğer insanlarla bağlantı kurmak için Su Arıtma Sorular & Cevaplar Motorumuza giriş yapın.

Şifremi hatırlamıyorum

Şifreni mi unuttun? Lütfen e-mail adresinizi giriniz. Bir bağlantı alacaksınız ve e-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturacaksınız.

Güvenlik sorusunun cevabını giriniz. Captcha'yı güncellemek için resme tıklayın.

Üzgünüz, soru sorma izniniz yok, Soru sormak için giriş yapmalısınız.

Lütfen bu sorunun neden bildirilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

Lütfen bu cevabın neden bildirilmesi gerektiğini kısaca açıklayın.

Lütfen bu kullanıcının neden şikayet edilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

GA Su Arıtma Cihazları En sonuncu Nesne

En İyi Su Arıtma Cihazı Hangisi – Tavsiyeler

En İyi Su Arıtma Cihazı Hangisi – Tavsiyeler

En iyi su arıtma cihazına sahip olmak istiyorsunuz ama hiç bir konu hakkında ön bilginiz yok ve kafanız karışık mı hangi su arıtma cihazını alacağınıza karar veremiyorsanız doğru yerdesiniz.

1-En İyi Su Arıtma Cihazı Kapalı Kasa mı Olmalı Yoksa Açık Kasa mı ?

En İyi Su Arıtma Cihazı Hangisi - Tavsiyeler 1
En İyi Su Arıtma Cihazı Hangisi - Tavsiyeler 4

Genelde pazarlamacı taktiği ile kapalı kasa arıtma cihazlarını ön plana iterler nedeni içerisi görünmediği için bir de bir cihaz şeklini alıp kompak bir tasarıma sahip olması. Gelin kapalı kasa olan su arıtma cihazlarının dezavantajlarına ve artılarına bir göz atalım.

Kapalı Kasa Arıtma Dezavantajları

  • Öncelikle %90 kapalı kasa arıtma cihazları daha az yer kaplasın diye 6-8 litrelik su tankı tercih edilir oysa açık kasa modellerde 12 litre tercih edilir ve daha fazla su depolama yapar ve 8 ile 12 litre tank arasında %10 fiyat farkı mutlaka vardır 12 litre su tankı daha pahalıdır ama her nedense kapalı kasa cihazlar açığa göre pahalı satılır.
  • Kullanılan ön aşama filtreleri %98 inline, kapsül, kolay değişir dediğimiz filtre sistemine sahiptirler ama hijyen yönünden kullan at filtre daha iyi değil mi dediğinizi duyar gibiyim bu bir pazarlama tekniğidir yani algı operasyonu inline filtreler açık kasada kullanılan housing filtrelerden hacmen  %70 daha ufaktır buda filtrenin %70 oranında ömrünün daha kısa olacağı anlamına gelmektedir. Sizin için bir inline filtreyi kestim ve karşılaştırma yaptım.
En İyi Su Arıtma Cihazı Hangisi - Tavsiyeler 2
En İyi Su Arıtma Cihazı Hangisi - Tavsiyeler 5

Filtrenin metre ile ölçüm farkı arada ne kadar fark olduğunu görüyoruz. küçük olan kalınlık 4,5 cm büyük olan 7.0 cm uzunluk olarak inline filtre 23.00 cm housing filtre uzunluğu 25,30cm

En İyi Su Arıtma Cihazı Hangisi - Tavsiyeler 3
En İyi Su Arıtma Cihazı Hangisi - Tavsiyeler 6

Bu şu demek oluyor inline filtre 3 ay kullanım ömrü varsa housing filtre 9 ay kullanım ömrü vardır. inline filtrenin en büyük dezavantajı budur sizi devamlı filtre parasına mahkum eder.

  • Kalitesiz inline filtre kullanıldığında filtrenin patlama riski daha yüksek
  • İleriye dönük filtre sayısını artırmada cihaz üzerinde güncelleme yapamazsınız
  • Genelde satıcı firmaların sadece kendi cihazına göre özel ölçülerde yapılır buda başka X bir marka filtre kullanmanızı engeller ve devamlı yüksek fiyatlara filtre alırsınız filtre boyutları ve giriş çıkış bağlantı ölçüleri evrensel değildir çoğu markanın (%90).
  • Filtre ömürleri çok kısa olduğu için ve satıcılarda bunu tam olarak belirtmediği için hijyenik su yerine tam tersine hijyen olmayan su içersiniz.

Kapalı Kasa Su Arıtma Avantajları

  • Ürünün görüntü güzelliği iyi olması

Açık Kasa Su Arıtma Faydaları ve dezavantajları

  • Housing sistemli açık kasa arıtma cihazları her zaman fiyat performans bakımından %70 daha avantajlıdır. bu yüzden mümkün olduğunca açık kasa modelleri tercih ediniz.
  • Filtreleri evrenseldir hemen her firmada bulunur filtre maliyetleri %50 daha uygundur %70 daha uzun ömürlüdür.
  • Su tankını istediğiniz litre ile büyütme olanağınız mevcuttur.
  • İlerde yeni çıkan filtreleri kolaylıkla ekleyebilirsiniz.
  • İki parça halindedir tank ve cihaz ayrı ayrı durur yeriniz dar ise su tankını ayrı bölüme cihazı ayrı bölüme monte edebilirsiniz.

2- En İyi Su Arıtma Cihazı Pompalı mı Pompasız mı olmalı ?

Pompasız bir arıtma cihazı 4 bar giriş suyu basıncında ortalama attığı atık su miktarı 1 bardak temiz verirken 2 bardak suyu da atık olarak oluşturur ama pompalı modellerde bu durum farklıdır pompalı modellerde 1 bardak temiz su verdiğinde 1,2 bardak da atık su oluşturur pompa membran filtreye yaklaşık 10 bar basınç ile suyu göndermektedir ve ozmoz olayını hızlandırdığı için atık oranı düşer hem de arıtma hızını 3 katına çıkarır. Aşağıdaki video bu olayın kanıtıdır.

ozmoz cihazlarında atık suyu kafaya fazla takanların mutlaka pompalı (motorlu) su arıtma cihazı alması gereklidir. Videoda şebeke suyu 4 bar olarak giriş yapmakta membrana eğer bu basınç 3 bar ve altına düştüğünde durum çok daha vahim hale geliyor örneğin atık oranı değişiyor arıtılmış su 1 bardak ise atık oranı 4 bardağa çıkar bu yüzden şebeke suyu basıncı düşük olan illerde mutlaka pompalı model kullanmalısınız. İstanbul’un su basıncı 6-8 bar arasında değişiyor geceleri bu değerler biraz daha fazla yükselmektedir. İzmir Ankara gibi illerimizde bu oran biraz daha düşük 3-4-6 bar arası binanızda hidrofor varsa ortalama 4 bar basınç ile evlere suyu iletmektedir hidroforlu binalarda pompalı kullanmaya bilirsiniz ama atık su oranı az olsun diyorsanız mutlaka pompalı model şart. arıtma cihazlarında neden pompalı pompasız model ayrımı var anlamış olduk.

Arıtma cihazlarındaki pompa çok elektrik harcamaz ve gürültülü çalışmaz günde ortalama kullanacağınız su miktarına göre 30-40 dk kadar ancak çalışır ayda tükettiği elektrik miktarı 10 lirayı geçmez.

Şebeke suyu basıncınızı nasıl ölçerim ? derseniz bunu bir manometre yardımı ile ancak ölçebilirsiniz. manuel nasıl anlarım manuel olarak elbette tam olarak anlayamazsınız ama suyun bol akışından en azından arıtma cihazı için yeterli basıncınız var mı anlamış olursunuz çeşmeyi açtığınızda su canlı fışkırma ile akıyorsa basıncınız baya kuvvetlidir ama cansız ve yavaş akıyorsa su basıncınız düşük demektir bu durumlarda pompalı model arıtma cihazı şart oluyor.

3- Filtre Kalitesi Ne Olmalı Kaç Aşamalı (Filtreli) Olmalı Su Arıtma Cihazımız

Öncelikle bir arıtma cihazı almadan önce kullanılan filtre kalitesi çok önemlidir ve filtrelerin bazı kuruluşlar tarafından sertifikaya sahip olması gereklidir. Kaliteli bir arıtma cihazı NSF ve FDA sertifikasına sahiptir bu sertifikaları taşıyan arıtma filtreleri güvenli oluyor.

Sağlıklı bir arıtma cihazında olması gereken filtreler:

  1. Aşamada 1 ya da 5 mikron sediment (spuun, tortu) filtresi ilk olması gereken şebeke suyundaki kapa partiküllerin membrana zarar vermemesi için önemlidir.
  2. Aşamada bir GAC (Granül Aktif Karbon) olmalı bu filtre şebeke suyundaki kloru ve suya kötü tat veren bazı inorganik maddelerin membrana ulaşmasını engeller ve membran filtrenin düzgün çalışmasını sağlar.
  3. Aşamada ek olarak bir CTO (Carbon Blok) Filtre kullanılması daha fazla klor ve inorganik madde tutulmasını sağlar ve GAC karbondan çıkan bazı karbon tozlarının tutulmasını da 5 mikron gözenek yapısı ile tutulmasını sağlar.
  4. Aşama Ana membran filtremiz bu filtre esasında suyu ayrıştıran temizleyen yani arıtan filtredir. su bu filtrede ikiye ayrılır bir kısmı atığa bir kısmı da arıtılmış tarafa yani su tankına gitmektedir. arıtılmış saf suyumuz ozmoz tankında biriktirilir buraya kadar su tamamen saflaştırılmış yani arıtılmış oldu bundan sonrasında suyu sağlıklı hale getirmek için bazı özel filtreler kullanmalıyız.
  5. Tatlandırıcı post karbon filtresi bu filtre genelde Hindistan cevizi kabuğundan imal edilir suya tat vererek içimini kolaylaştırır.
  6. kaliteli bir mineral alkali filtresi bu filtre saflaşan suya kalsiyum, magnezyum, potasyum ve sodyum gibi mineralleri suya tekrardan katar ve su sayede suyun alkali ph değeri de yükselir. normalde bu filtre kullanılmadığı zaman suyun pH değeri 5,5 yada 6,5 pH dolayında olur iletkenlik (ppm) 05-10 ppm civarında olur buda saf su demektir faydası olmadığı gibi zararları da mevcuttur. alkali mineral filtresinden geçtikten sonra suyumuzun değerleri yükselir pH değeri 7,5-9,5pH arasında iletkenlik ise 40 ve üzerine çıkar buda suyun oldukça kaliteli olduğunu gösterir.
  7. Ek bir güvenlik olarak arıtma cihazına UV filtre (dezenfekte)filtresi eklenebilir çokta elzem önemli bir durum değildir ama olursa suda oluşabilecek bakterileri yok etmek için tercih edilebilir fu filtre maliyeti biraz yüksektir ve ilk alınan 1bardak suyun sıcaklığı 40 derece civarında olur o yüzden içimi hoş olmadığı için her defasında 1 bardak suyu boşaltılarak kullanılır. dediğimiz gibi çokta gerekli bir filtre değil çok hassas kişilerin tercih edebileceği bir filtredir.

Bu şekilde kaliteli filtrelerden oluşan bir arıtma cihazı tercih etmenizi öneririm kalitesiz ürünleri kullanmak yerine NSF sertifikasına sahip ürünleri kullanmak en akıllıca bir karardır. nsf.org sitesinden de bu filtre marklarını sorgulamak şart her önüne gelen NSF’li der ama sorgulamada çıkmayabilir.

Dünya genelinde kaliteli ve sertifikalı filtre markaları: Pentek (Pentair), Omnipure, Dow Filmtec, Biocera, Swun

Kaliteli ve eksiksiz üzerinde her türlü özelliği barındıran örnek arıtma cihazı linki

su arıtma tavsiyesi

Benzer Yazılar

Yorum yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekiyor.

22 Yorumları

  1. Teşekkürler. Galip bey f/p olarak açık kasa bir su arıtma cihazı toplamak için yol gösterir misiniz? Filtre-membran marka olarak verebilir misiniz? son aşamada biocera şart gözüküyor. Öncesinde ekonomik olarak hangi marka filtre ve membran kullanalım?

  2. Merhaba Üstadım,
    Donanımhaberdeki konudan bulup sitenize geldim. Öncelikle bilgilendirici ve yol gösterici yazılarınızdan ötürü teşekkür ediyorum. Mümkünse Royal Green için indirim kodu rica edeceğim. Ayrıca mineral, alkali, ph 8 üzeri verim için ve evde kullanıma uygun sizin önerdiğiniz model hangisidir?

    İyi çalışmalar.

  3. Bu yazıyı daha ince okusaydim daha iyi yol cizebilirdim önceki Arıtmam açık kasa pompasizdi . Artık zamanı geldi diyerek kapalı kasa cihaz aldım bir hafta sonra şişkinlik bağırsaklarda hava şikayetleri başladı ailecek . 5 ay geçmedi probiyotik tedavisi vs gastroenteroloji birşey bulamadi . Tatlandırıcı meniral ve meslek soluk değiştirdim düzelmedi . Arıtma firması ile görüştüm cihazı yolladık bir hafta damacana kullandım sorunum duzeldi şimdi yeni cihazı taktik iki gündür kullanıyorum sorunum tekrar basladi. Bu kapalı kasalarda böyle problem yaparmi . Açık kasada hiçbir zaman böyle sorunum olmamisti

    • Biocera Alkali filtremi kullanıyorsunuz şayet alkali filtrelerde gaz olaylarında artış oluyor alkali su bağışıklık sistemini çalıştırmakta faydalıdır alkali filtresini kullanmadığınız zaman düzelme oluyorsa sistemden çıkarabilirsiniz bazı kişilerde alkali fitre bu tür etkiler yapıyor gaz olaylarında artış, el kaşıntısı.

      Çok Fazla Alkali Suyun Olumsuz Yan Etkileri
      Çok fazla alkali su aldığınız ilk belirti ve semptomların çoğu tahriş ve diğer gastrointestinal sorunlardır. Bu ferahlatıcı suyun bir bardak daha tüketilmesinden kısa bir süre sonra mide veya mide bulantısı yaşayabilirsiniz. Bu sorunları son derece düzenli olarak yaşıyorsanız, muhtemelen su alımınızı her gün birkaç bardak geri almanın zamanı gelmiştir.

      Çok fazla alkalin suya tekrar tekrar maruz kalındığında, metabolik alkaloz olarak bilinen bir durumla ilgili daha büyük semptomlar yaşamaya başlayabilirsiniz.

  4. Çok teşekkür ederim çok güzel bir anlatım tercihime nekadar yardımcı olduğunu anlatamam sagolun

  5. Merhaba, ailede aynı binada hem inline sistem hem de hazır aldığım housingli sistem arıtma kullanıyoruz. Ayrı binada oturan kardeşim için housingli bir cihazı da kendim topladım. Gerçi bu yazıyı okuduktan sonra inline sistemi tercih etmeyeceğim kesin ama bilgim olsun diye sormak isterim. İnline sistem (İhlas Aura Cebilon Plus) cihazda pompa var. Bu pompa olmasa inline filtreler arıtma yapar mı? Yani 4,5- 5 bar gibi yeterli şebeke basıncında inline sistemde pompa şart mıdır?

  6. Yazlıkta açık kasa 6 li filitreli aritma kullanıyorum. Bir hafta önce geldim ve mebran dahil 6 filitrenin hepsini degistirdim. Defalarca da tankdaki suyu boşalttım. Bağlantılar doğru. Filitreleri aynı yerlerine taktım. Novtron mebran kullandım. Bütün filitreler ambalajında geldi . Buna rağmen çeşmeden akan su 174 ppm. Aritma dan akan su 132 ppm. e Düştü . Sorun ne olabilir. Bir sene önceki filitreleri degismeden once tanki bir iki boşalmıştım o su 64 ppm.cikiyordu. butun filitreler sıfırlandı fakat suyun ppm.derecesi düşmüyor. Lütfen cevap yazarsanız çok sevinirim. Selamlar.

    • 1. Yeni taktığınız membran bozuk olabilir.
      2. Yeni membran taktıktan sonra atık suyunuzu kontrol ettiniz mi atık su atıyor mu bazen atık kısıcı flow dediğimiz parça kireçten dolayı tıkanıyor ve membran atık suyu atamadığı için 2-3 günde bozuluyor ve geri telafisi olmuyor RO membran sistemlerinde atık su oksijene benzer nasıl ki biz oksijensiz kalırsak yaşayamayız membran da bu şekilde atık su atılmazsa yaşayamaz.
      3. Şebeke 174 arıtma 132 çıktığına göre membran filtreniz arızalı yenisiyle değişim yapınız.
      4. son olarak tank vanasını kapatın ve akan suyun akış debisine bakın tank vanası kapalı iken ince ip gibi yada damla damla akıyor ama tds bir türlü düşmüyor ise sorun membran dan kaynaklı tank vanası kapalı ama akan su yoğun ise tank varmış gibi akıyorsa ya bağlantı hatası var yada şatof valf yırtık veyahutta membran kabının iç oring kısmı çatlak bunların dışında tds düşmemesi ile alakalı bir arıza durumu yoktur.

  7. Galip bey merhaba
    Arçelik su arıtma cihazı için görüşlerinizi paylaşabilirmisiniz
    Teşekkürler

  8. Galip bey verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim. Bende günlerdir su arıtma sistemini araştırıyorum. Açık sistem üzerinde karar kıldım.Acaba işi nilen birine kurdurmakmı daha iyi yoksa marka mı almak daha iyi.Teşekkür ederim.

  9. Merhaba, ben bu yazılanlardan hiçbir şey anlamadım. Uzun yıllar kullanayım, söküp takmıyayım ama korkusuzca içeyim, pişireyim, kurulumu kolay, yer kaplamayan, musluğu açıp kullanabileceğim bir ürün varmıdır? Varsa sakıncası da yoksa adını yazarmısınız? Teşekkür ederim.

  10. https://info.nsf.org/Certified/DWTU/ bu sayfadan nsf2le ilgili ülke seçerek arama yaptığımda Türkiye’de sadece 2 adet firma buldum nsf kaydı olan nu iki firma arasında da sizin de tavsiye ettiğiniz Royal Green luxplus modeli bir arıtma cihazı satın aldım. İki aydır kullanıyoruz satıcı firma her türlü ilgileniyor ürüne para ödemeden gönderdiler servis gelip kurdu kurulumdan sonrada ödeme yaptık bu anlamda insana güven veriyor firma yoksa webden satın aldığınız ürünler bazen ya gelmiyor yada yanlış ürün geliyor. Arıtma cihazı arayışında olanlar için Royal Green su arıtma şirketini tavsiye ederim arkadaşlar Donanım haberde de konuları var hatta oradan alırsanız %10’da indirim sağlıyorlar.