Su Yumuşatma Cihazlarının Avantajları

Su Yumuşatma Cihazı Ne Yapar? Cihaz içerisinde bulunan katyonik reçine sayesinde yumuşatma işlemi gerçekleşir. Reçine içindeki sodyum iyonu sudaki kalsiyum ve magnezyum iyonlarıyla yer değiştirir. Çalışma prensibine göre zaman kontrollü ve otomatik kontrollü olmak üzere iki çeşit su yumuşatma sistemi vardır. Zaman kontrollü su yumuşatma sisteminde cihaz her gün ya da belirli günler için ayarlanabilir. Bu sayede cihazın gereksiz çalışmasının önüne geçilerek enerjiden tasarruf edilir.

Debi kontrollü su yumuşatma sistemleri ise suyun sertlik derecesine ve kullanılan reçine miktarına bağlı olarak çalışmaktadır. Parametreler göz önünde bulundurularak istenilen oranda debi ayarlanır. Su miktarı arttıkça debiyi de artırmak gerekir. Su yumuşatma sistemleri filtreleme yapmamaktadır. Böyle bir sistemle sudaki bakteriler, kum ya da istenmeyen partiküller uzaklaştırılamaz.
Bu nedenle sağlıklı içme suyu elde etmek amacıyla kullanılamaz. Firmamız kaliteli su yumuşatma sistemlerini uygun fiyat seçenekleriyle sunmaktadır. Satın aldığınız cihazı istediğiniz yere kolayca kurabiliriz. Bu sayede kısa sürede yumuşak suyun avantajlarından faydalanabilirsiniz. Firmamız satış sonrası destek vererek de yanınızda olacaktır. Su yumuşatma sistemleri hakkında daha detaylı bilgi almak için iletişim bilgilerimizden bize ulaşabilirsiniz.

Su Filtrasyon Yumuşatma Cihazlarının Önemi

Su yumuşatma cihazı endüstriyel alanda kullanılan, çok firmanın ihtiyaç duyduğu cihazlardır. Su yumuşatma cihazları çok farklı sektörlerde farklı amaçlar için kullanılmaktadır. Gıda sanayinden tekstil sektörüne göre çok geniş bir alanı kaplar. Firmalar kullanacakları suyun sertliğinden kurtarıp amaçları doğrultusunda suyu yumuşatmak istemektedir. Suyun yumuşatılması olayı bir takım işlemler sonrasında, su yumuşatma cihazı ile yapılabilmektedir. Firmalar yumuşatılmış suyu amaçları doğrultusunda üretim yaparken ya da başka bir herhangi sebep ile kullanmak istemektedir. Yumuşatma cihazları sayesinde su kirecinden de arındırılır. Ev tipi kullanımda direkt tesisata bağlanan bu sistemler yazlık villa vb. yerlerde ,kirecin yoğun olduğu şebeke sularında vb. çok amaçla kullanılabilmektedir. Su yumuşatma cihazı satın almak istediğiniz zaman ihtiyacınıza göre cihaz üretilir, suyunuz kirecinden ve sertliğinden arındırılarak size sunulur. Su yumuşatma cihazları; endüstriyel veya evsel kullanımda zarar veren Ca ve Mg iyonlarının sudan alınarak suyun yumuşatılması, kirecin giderilmesi işini yaparlar. Su içinde bulunan sertlik yapan iyonlar sudan uzaklaştığında, suyun bu açıdan kireç taşı oluşturma niteliğinde bertaraf edilir.

Suyun sertliği nasıl anlaşılır?

TANIMI 30 fr ve üstü Çok Kireçli  /  15-30 fr Kireçli / 5-15 fr Orta Kireçli / 0-5 fr Çok Yumuşak / Su yumuşatma cihazı tasarımı yapılırken aşağıdaki bilgilerin öğrenilmesi sonucun mükemmel olmasını sağlar.Suyun sertlik derecesi ve diğer analizler, Günlük ve anlık su debisi, Tesisatın ölçüsü, Tesisat basıncı, Depo ve hidrofor altyapısı, Suyun kullanım amacı, Su yumuşatma cihazı çalışması iyon değiştirme prensibi ilkesine göre çalışır. Amaç daha önceden Na iyonu ile yüklenmiş reçinenin Ca ve Mg iyonlarını yakalamasıdır. Cihazın ne kadar kireç yükleneceği tasarımcı tarafından hesap edilmiş olmalıdır. Böylece cihaz kapasitesi dolunca rejenarasyon aşamasına geçilebilir. Reçine miktarı hesaplanırken su sertliği ve su miktarı göz önünde tutulmalıdır. İçinde tortu ve diğer safsızlıklar olmayan su cihazın giriş noktasından basınçla girer. Difizörler sayesinde yüzeye ve reçineye temas eden su sertliğini kaybederek cihazın çıkış noktasından işletmeye verilir. Kapasitesi dolan reçine kolonu, daha önceden hazırlanmış olan rejenarasyon solüsyonuyla (NaCl) kendini temizler. Temizleme esnasında ortaya çıkan atık su uygun şekilde uzaklaştırılır. Bu işlem tamamen otomatiktir. İşletmeci sadece rejenarasyon tankındaki sodyum klorür’ü tamamlamakla görevlidir.Su yumuşatma cihazı, bazı ekipmanların bir araya gelip devreyi tamamlaması ile 5 ana bileşenden oluşur. Bunlar sırasıyla;

  • Reçine Kolonu
  • Otomasyon
  • Reçine Hammaddesi
  • Difizör/dağıtım Sistemi
  • Rejenarasyon Tankıdır.
  • Sistemi oluşturan bileşenler hem kendi kapasitelerine hem de diğer bileşenlere uyumlu olarak seçilmelidir.

Firmamız Tercih Edilmesindeki Hizmet Anlayışımız ?

Çünkü ;Odak noktamız her zaman daha çok iş yapmak değil, daha çok memnuniyet sağlamaktır. İşimizde müşteri memmuniyetini ön planda tutmaktayız. Müşterilerimizin ihtiyaçlarınıza odaklanarak ve hizmetlerimizi nasıl daha iyi hale getirebileceğinizi düşünerek yeni stratejiler geliştirmekteyiz. Kaliteli Hizmet :Müşterilerimize kaliteli hizmet vermek için her zaman daha iyi hizmet verme çalışmaları içerisindeyiz. Kurumsal Yapı: Firmamız kurumsal bir yapı olduğu için tüm geri bildirimleri değerlendirip personel eğitim yapısını tekrar tekrar güncellemektedir. Eğitim ve Belge Çeşitliliği: Müşterimiz tarafından talep edilen hemen hemen bütün belgeleri ve eğitimleri  müşterimize sağlamaktayız. Güven, Tecrübe, Fiyat istikrarı ile Müşterilerimize En Uygun Bütçede Hizmet Vermekteyiz

Neden Su Arıtma Cihazı Kullanmalıyım?

  • Su arıtma cihazları suda bulunan tüm zararlı maddeleri temizler. Sizlere çok daha sağlıklı bir içme suyu sunar.
  • Şebeke ile gelen ya da aldığınız damacanalar pek çok aşamadan geçerek evinize gelir. Bu sırada su içerisinde istenmeyen bileşenler oluşabilir. Su arıtma cihazı suyunuzun bu bileşenlerden arınmasını sağlar. Su arıtma filtreleri ve su arıtma kimyasalları sayesinde içerisinde arsenik, nitrat, kurşun ya da cıva gibi zararlı bileşenler kalmaz.
  • Temiz olduğundan böbrekler tarafından kolay emilir ve böbreklerinizi yormaz.
  • Suyunuzu arıttıktan sonra içerisinde herhangi bir mikroorganizma kalmaz. Güvenle içebileceğiniz suyunuz kanınızda hızla dolaşarak, daha dinç ve enerjik olmanıza yardımcı olur.
  • Vücudun 3’te 2 gibi büyük bir bölümü sudur. Günlük aktiviteler sırasında terle ve boşaltımla vücuttaki su dışarı atılır. Vücudun işleyişine büyük katkısı olan suyu her gün düzenli tüketmek gerekir. Arıtılmış bir su hücrelerinizdeki zararlı bileşenlerin daha kolay atılmasını sağlayacaktır.
  • Su arıtma cihazının kullanılması son derece pratiktir. İstediğiniz yere kolayca kurulabilir ve çok yer kaplamaz. Arıttığınız su kaynaktan çıkan temiz su gibi olacaktır. Royal Green Su yumuşatma cihazları sayesinde yumuşak ve taze bir hal alan suyunuz damak zevkinize hitap edecektir.
  • Su tek başına içilebildiği gibi çay, kahve gibi içecekler ile yemeklerin yapımında da kullanılır. Kaliteli bir su kullanmanız yemeğin kokusunu ve rengini güzelleştirecektir. Bu nedenle arıtılmış su kullanırsanız içecekleriniz ve yemekleriniz çok daha lezzetli olacaktır.
  • Arıtılmış su, diğer sulara göre daha kısa sürede kaynar. Bu sayede enerjiden de tasarruf edebilirsiniz.
  • Su arıtma cihazı kullanarak içme suyuna ücret ödemekten kurtulabilirsiniz. Su bitti diye sipariş vermenize, marketlerden su taşımakla uğraşmanıza, damacanayı koyacak yerinizin olmasına gerek kalmaz. Plastik şişelerin zararlı etkilerinden korunmuş olursunuz.
  • İş yeriniz varsa su arıtma cihazı satın almanız ciddi oranda kar elde etmenize yardımcı olur.

Kum Filtrasyon Cihazları

Kum Filtresi Kum filtresi ya da multimedya kum filtreleri; sularda bulunan tortu, bulanıklık, askıda katı maddeleri derin yataklı filtre haznesi sayesinde filtreleyen sistemlerdir. Su içinde doğal halde bulunan partiküller filtre yatağından geçerken, uygun özelliklerdeki media sayesinde süzülür ve sudan ayrıştırılır. Suyun tortusu nasıl anlaşılır? Suyun tortusu gözle görülebileceği gibi konvansiyonel test yöntemleriyle de ölçülebilir. Genelde beyaz bir kağıdın üstüne çok şeffaf bir numune kabıyla (kabın dışı buğusuz ve kuru olmalıdır) oturtulup 90 derece dik açıyla üstten bakıldığında suyun rengini görebilirsiniz. Ayrıca bekletme, çöktürme ve kağıt filtre yöntemlerini de uygulayabilir veya analize gönderebilirsiniz. Kum filtreleri, suyun içindeki çözünmeyen, çeşitli büyüklüklerdeki partikülleri, askıda katı maddeleri gidermek amacıyla dizayn edilmiş yüksek verimli ünitelerdir.Oluşturulan bu yapı sayesinde filtrasyon sadece filtre yatağının üst yüzeyinde değil tüm katmanlara yayılarak daha verimli olması sağlanır

Karbon Filtrasyon Cihazları

Aktif karbon filtreleri; sularda bulunan renk, koku, tad, eriyik halde bulunan gazları ve organik maddeleri arıtmakta ve özellikle klor gideriminde kullanılan su arıtma ekipmanıdır. Filtre ihtiva ettiği aktif karbon maddesinin adsorbe yeteneği ve geniş yüzey alanını kullanır. 3 gr karbon yaklaşık 1 futbol sahasından fazla yüzey alanına sahiptir. Suyunuzda bulunan klor miktarını öğrenmek için ROYAL GREEN ARITMA SİSTEMLERİ KLOR ÖLÇÜM SETİNİ kullanabilir veya uzman bir laboratuvarda analiz yaptırabilirsiniz. Aktif karbon filtre; gaz moleküllerini yakalar ve hapseder. Aktif karbon havalandırma sistemlerinin olmazsa olmazlarındandır. Aktif karbon filtrenin yüzeyinde çok sayıda hatta milyonlarca gözenek vardır. Bu gözenekler kötü kokuları ve zararlı gazları yakalar ve içerisine hapseder. Su içerisindeki kloru tutar. Karbon, doğada yaygın bulunan ametal kimyasal elementtir. Evrende bolluk bakımından altıncı sırada yer alan karbon, kızgın yıldızlarda hidrojenin termonükleer yanmasında temel rol oynar. Dünyada hem doğal halde, hem de başka elementlerle bileşik halinde bulunan karbon, ağırlık olarak Dünya’nın yerkabuğunun yaklaşık %0,2’sini oluşturur. En arı (katışıksız) biçimleri elmas ve grafittir; daha düşük arılık derecelerinde maden kömürünün, kok kömürünün ve odun kömürünün bileşeni olarak bulunur. Atmosferin yaklaşık % 0,05’ini oluşturan ve bütün doğal sularda erimiş olarak bulunan karbon dioksit, kireç taşı ve mermer gibi karbonat mineralleri, kömürün, petrolün ve doğalgazın başlıca yapıtaşları olan hidrokarbonlar, en bol bulunan bileşikleridir. Karbon, bilinen elementlerin en çok yönlü olanıdır. Bileşiklerin %94’ü (4 milyondan çoğu) karbon içerir. Yaşamın dayandığı temel işlevleri yerine getirmek için yeterli çeşitlilikte ve karmaşıklıkta düzenlemeler oluşturarak başka elementlerle birleşme yeteneği, yalnızca karbonda vardır. Belirli karbon bileşikleri, canlılardaki maddenin yaklaşık %18’ini oluşturur (geri kalanı çoğunlukla sudur). Bu bileşikler, canlı hücrelerin planı olarak, hücre yapımında kullanılan yapıtaşları olarak işlev görürler.

Su Yumuşatma Cihazları

Şebeke suyunun içerisinde sağlığa ve suyun kullanıldığı cihazlara zarar verecek bileşenler bulunur. Su yumuşatma sistemlerinin amacı suyun içerisinde bulunan kalsiyum ve magnezyum elementlerini uzaklaştırmaktadır. İçerisinde bu bileşenleri bulunduran su kireçli ya da sert su olarak adlandırılır. Kireçli su cihazların ömrünü kısaltır, elektrikli cihazların rezistansına zarar verir ve buhar kazanlarına etki ederek enerji kaybına neden olur. Mutfakta kullanılan yağlarla kireçli su birleştiğinde giderlerin daha hızlı tıkanmasına neden olur. Kireçli su kullanılarak yıkanan çamaşırlar için daha fazla sabun gerekir. Suyun yumuşatılmasıyla sabun ve deterjan harcama oranı azalır, suyla temas eden makine parçalarının korozyona uğrama süresi uzar. Suyun tüm bu zararlı etkilerinden kurtulmak için su yumuşatma sistemleri kullanabilirsiniz. Özellikle endüstride muhteşem çözümler sunan bu sistem cihazlarınızı daha uzun süre kullanmanızı sağlar. Cihaz satın alırken ileri teknoloji olmasına dikkat ediniz. Böyle bir cihazı yıllar boyunca güvenle kullanabilirsiniz.