Kaydol

Soru sormak, insanların sorularını yanıtlamak ve diğer insanlarla bağlantı kurmak için sosyal sorularımıza ve Cevap Motorumuza kaydolun.

Oturum aç

Soru sormak ve insanların sorularını yanıtlamak ve diğer insanlarla bağlantı kurmak için Su Arıtma Sorular & Cevaplar Motorumuza giriş yapın.

Şifremi hatırlamıyorum

Şifreni mi unuttun? Lütfen e-mail adresinizi giriniz. Bir bağlantı alacaksınız ve e-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturacaksınız.

Güvenlik sorusunun cevabını giriniz. Captcha'yı güncellemek için resme tıklayın.

Üzgünüz, soru sorma izniniz yok, Soru sormak için giriş yapmalısınız.

Lütfen bu sorunun neden bildirilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

Lütfen bu cevabın neden bildirilmesi gerektiğini kısaca açıklayın.

Lütfen bu kullanıcının neden şikayet edilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

GA Su Arıtma Cihazları En sonuncu Nesne

Su Arıtma Cihazı – Çift membran ile atık suyu tasarrufu yapılır mı?

Su Arıtma Cihazı – Çift membran ile atık suyu tasarrufu yapılır mı?

Çift membran ile atık suyu tasarrufu yapılır mı? cevap, ilk görüntü de evet olsa da ilerleyiş hiçte öyle değildir. çift membran takmak atık suyu kısmak demektir ama atık kısıcıyı da çift yada 2 kat büyük takarsanız çift membran kullanabilirsiniz amaç üretilen suyun saatlik üretim miktarını arttırmak için olabilir. atık sudan tasarruf yapmak için çift membran yerine flow %50 düşük takın aynısı olacaktır. ama bunların hiç birini tavsiye etmiyoruz.

Çift membran ile atık suyu tasarrufu yapılır mı?

Benzer Yazılar

Yorum yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekiyor.

15 Yorumları

  1. Elimize emeğinize sağlık, benim sormak istediğim hızlı temiz su elde etmek için çift mebranı sizin gibi seri bağlamak yerine paralel bağlayıp iki mebrana çift musluk suyu girsek temiz suyu da çift alsak ve tatlandırıcıya çift temiz su girişi vermiş olsak sadece atık suyu birleştirip tek versek nasil olur acaba ha gerek varmı masraf yapmaya diyeceksiniz diyelimki yaptık sizce çift memranı bu şekilde kullanınca temiz su depolanması hızlanmış olurmu acaba

  2. Konuya açıklık getirdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum hocam. Emeğinize sağlık.

  3. Hocam merhaba.Yumuşatma sistemleri’yle alakalı da video çekermisiniz reçineler,boyutları,kafaları bağlantıları gibi detaylı bi video

  4. 2. kademe membran’ın ömrü her halükarda 1. membrandan daha düşük olacaktır çünkü ilk membranın atığı ile besleniyor. Çift kademe membran uygulaması endüstriyel sistemlerde de sık kullanılan atık miktarını azaltıcı bir yöntemdir. Herkese tavsiye edilir ayrıca memrab ömrüde videoda denildiği gibi abartı azalmaz hiç bir zaman.

  5. Benim oturduğum binada evime gelen suyun basıncı 6 bar civarında. Arıtma cihazım ise motorlu sistem. Atık suyu israf olmasın diye hortumla banyoya taşıdım. Daha önce motorsuz arıtma cihazı kullanıyordum. Atık su oranı 1 litre temiz suya 3 litre atık su idi. Şimdiki motorlu sistemde ise 1 litre temiz suya, 1 litre atık su oluyor. Motorun atık suyu azaltmada çok faydası var. Özellikle 4 barın altındaki tesisatlarda kesinlikle motor kullanılmasını tavsiye ederim. Atık suyu çok azaltıyor.

  6. Merhaba, bu videoyu gordukten sonra yeni aldigim sistemimdeki atik suyu test ettim 8lt tank dolana kadar 42lt atik su oldu. Ben biraktim. Peki bu durumda membranin markasi mi onemli. Alirken atik su orani %50 demislerdi.

  7. Benim sorum şu ; Ters ozmos filtresini devre dışı bırakıp,tankı da aradan çıkarsak elde edeceğimiz su kalitesi nasıl olur. Yani direkt akış olacak .Ekrandaki filtreleri tam takım olacak ama membran ve tank olmayacak. Zira atık su miktarı canımı çok sıkıyor.
    Yani önce reçine filtresi eklesem sonra omnipure ilk 3 filtre sonra uf filtre(fiber) diyelim sonra biocera.
    nasıl bir su kalitesi olur?

    Teşekkürler.