Los Angeles County Doğa Tarihi Müzesi Küratörü ve Omurgalı Paleontolojisi Başkanı Dr. Xiaoming Wang ve Cleveland Doğa Tarihi Müzesi’nde Küratör ve Paleobotanik ve Paleoekoloji Başkanı Dr.Dise Su, Journal of Şimdiye kadar bulunan en büyük su samuru türlerinden birinin keşfi üzerine Sistematik Paleontoloji . Bu keşif, Güneybatı Çin’in Yunnan Eyaleti’nde ABD, Fransa ve Çin’den uluslararası bir bilim insanı ekibi tarafından yapıldı. Su samuru ailesinin az bilinen bir fosil cinsinin evrimine dair çığır açan bir araştırmayı temsil ediyor.
Bu yeni keşfedilen su samuru türü Siamogale melilutra , daha önce yalnızca Tayland’da bulunan izole edilmiş dişlerden bilinen eski bir soyu tükenmiş su samuru soyuna ait. Shuitangba’da eksiksiz bir kafatası, çene, diş ve çeşitli iskelet unsurlarının keşfi, bu yeni türün taksonomisi, evrimsel tarihi ve işlevsel morfolojisi hakkında bilgi sağlar.
“Kafatası inanılmaz derecede tamamlanmış olsa da, fosilleşme sürecinde düzleşmişti. Kemikler o kadar hassastı ki, kafatasını fiziksel olarak geri yükleyemedik. Bunun yerine, numuneyi CT ile taradık ve bir bilgisayarda sanal olarak yeniden oluşturduk,” dedi Dr. Su. BT restorasyonu, su samuru ve porsuk benzeri kafatası ve diş özelliğinin bir kombinasyonunu ortaya çıkardı; bu nedenle, türün adı melilutra, porsuk için Latince ve su samuru için Latince anlamına gelen “melilutra”.
Siamogale melilutra yaklaşık bir kurt büyüklüğündeydi ve yaklaşık 110 libre ağırlığındaydı, en büyük canlı su samurlarının neredeyse iki katı büyüklüğündeydi. Büyütülmüş, bunodont (yuvarlak uçlu) yanak dişlerine sahip geniş ve güçlü bir çenesi vardı. Bu özellikler, her ikisi de Shuitangba’da bol miktarda bulunan büyük kabuklu deniz hayvanlarını ve tatlı su yumuşakçalarını yemeye yönelik uyarlamalar gibi görünmektedir. Dr. Su, “Shuitangba’da bulunan bitki örtüsü ve diğer hayvan gruplarından, oldukça yoğun bitki örtüsüne sahip bataklık, sığ bir göl olduğunu biliyoruz” dedi.
“Birden fazla su samuru soyunun alçak taçlı bunodont dişleri vardır ve bu da bizi, bunun ortak bir atadan mı miras kaldığını yoksa bunun farklı türler arasındaki ortak beslenme davranışlarına dayanan yakınsak evrim olup olmadığını sormaya götürür” dedi. kağıt. “Filogenetik analizimiz, bunodont diş yapısının su samurlarının evrimsel tarihi boyunca bağımsız olarak en az üç kez ortaya çıktığını gösteriyor.”
Shuitangba’dan alınan örneklerin eksiksizliği, bilim adamlarının su samurlarının evrimsel tarihini ve özellikle, hakkında çok az bilgi bulunan Miyosen’den gelen bu esrarengiz cinsi daha iyi anlamalarını sağlar. Shuitangba’dan elde edilen bulgular, Siamogale’nin Avrupa’dan Paralutra biçiminde en az 18 milyon yıl öncesine dayanan su samuru ailesinin en eski ve en ilkel soylarından birine ait olduğunu ortaya koyuyor.
Bilim adamları, Siamogale melilutra’nın hayatının diğer yönlerini anlamak için çalışıyorlar .
Dr. Wang, “Su samurunun keşfi, su samuru ilişkileri hakkında bazı soruları çözmeye yardımcı olur, ancak yeni sorulara kapı açmıştır” dedi. Örneğin, neden bu kadar büyüktü, yumuşakçaları ve kabuklu deniz hayvanlarını yemek için nasıl kırdı ve suda ve karada nasıl hareket etti?
Dr. Su, “Grubumuz tarafından sürdürülen çalışmalar, bu temel soruları ele alacak ve bize onun paleobiyolojisinin daha eksiksiz bir resmini verecektir” dedi.
Başka Makalemiz:https://galiparduc.com/iklim-degisikligini-sinirlamak-icin-gunes-enerjisi-ve-tarimi-kullanmak-kirsal-topluluklara-yardimci-olmak-2/
Makalemizin İngilizçesi:https://www.sciencedaily.com/releases/2017/01/170123115213.htm
Yorum yap