Kaydol

Soru sormak, insanların sorularını yanıtlamak ve diğer insanlarla bağlantı kurmak için sosyal sorularımıza ve Cevap Motorumuza kaydolun.

Oturum aç

Soru sormak ve insanların sorularını yanıtlamak ve diğer insanlarla bağlantı kurmak için Su Arıtma Sorular & Cevaplar Motorumuza giriş yapın.

Şifremi hatırlamıyorum

Şifreni mi unuttun? Lütfen e-mail adresinizi giriniz. Bir bağlantı alacaksınız ve e-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturacaksınız.

Güvenlik sorusunun cevabını giriniz. Captcha'yı güncellemek için resme tıklayın.

Üzgünüz, soru sorma izniniz yok, Soru sormak için giriş yapmalısınız.

Lütfen bu sorunun neden bildirilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

Lütfen bu cevabın neden bildirilmesi gerektiğini kısaca açıklayın.

Lütfen bu kullanıcının neden şikayet edilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

GA Su Arıtma Cihazları En sonuncu Nesne

Suyun Geleceği Hakkında

Suyun Geleceği Hakkında

Geleceği tahmin etmek zor olsa da, mevcut tatlı su kaynakları, artan dünya nüfusunun artan talebi nedeniyle önümüzdeki yıllarda kesinlikle azalacaktır. Halihazırda su kaynağı sıkıntısı yaşayan dünyanın pek çok bölgesi, su sorunlarının daha da kötüye gittiğini görecek ve milyonlar için zorluklara neden olacak. İşte dünyadaki su kaynağının geleceğini tahmin etmeye çalışan tahminler.

Suyun Geleceği Hakkında 1
Last bottle of collected fresh water on the coast near the sea.

2020 yılına kadar dünyanın yaklaşık % 30-40’ı su kıtlığına sahip olacak ve araştırmacılara göre iklim değişikliği bunu daha da kötüleştirebilir.
Kaynak

Dünyanın tatlı suyunun yalnızca % 7’sine sahip olan Çin, 2020 yılına kadar tuzdan arındırmadan günde 807 milyon galon üretmeyi planlıyor, bu da ülkenin mevcut kapasitesinin kabaca dört katı.
Kaynak

2025 yılına kadar tahmini 1,8 milyar insan su kıtlığından muzdarip bölgelerde yaşayacak ve dünya nüfusunun üçte ikisi su sıkıntısı çeken bölgelerde yaşayacak.
Kaynak

2025 yılına kadar dünya çapında beslenecek yaklaşık 1 milyar daha fazla ağız olacak ve yalnızca küresel tarım, yılda 1 trilyon metreküp su daha gerektirecek (yıllık 20 Nil veya 100 Colorado Nehri akışına eşit).
Kaynak

BM çalışmaları, 1990’da 20 iken, 2025’te 30 ülkenin su kıtlığı yaşayacağını öngörüyor.
Kaynak

ABD İstihbarat Topluluğu Küresel Su Güvenliği Değerlendirmesine göre, 2030 yılına kadar insanlığın “yıllık küresel su gereksinimleri” “mevcut sürdürülebilir su kaynakları” nı % 40 aşacak.
Kaynak

Küresel orta sınıf 2030’da 1,8’den 4,9 milyara çıkacak ve bu da tatlı su tüketiminde önemli bir artışa neden olacak.
Kaynak

Hindistan’daki su talebi 2030’da 1.5 trilyon metreküpe ulaşırken, Hindistan’ın mevcut su kaynağı sadece 740 milyar metreküptür.
Kaynak

Mevcut kullanım eğilimleri değişmezse, dünya 2030’da ihtiyaç duyduğu suyun yalnızca yüzde 60’ına sahip olacak.
Kaynak

Uluslararası Enerji Ajansı’na göre 2035 yılına kadar dünyanın enerji tüketimi yüzde 35 artacak ve bu da su kullanımını yüzde 15 artıracak.
Kaynak

2040 yılına gelindiğinde, bugün yaptığımız şeyi yapmaya devam edersek, dünya nüfusunun susuzluğunu gidermek ve mevcut enerji ve güç çözümlerini devam ettirmek için dünyada yeterli su olmayacak.
Kaynak

Şiddetli su stresi altındaki nehir havzalarında yaşayan insan sayısının 2050 yılına kadar 3,9 milyara ulaşacağı ve dünya nüfusunun% 40’ından fazlasına ulaşacağı tahmin edilmektedir.
Kaynak

Bugün ile karşılaştırıldığında, 2050 yılına kadar beş kat daha fazla arazinin “aşırı kuraklık” altında kalması muhtemeldir.
Kaynak

2050 yılına kadar 9 milyar insanı beslemek, tarımsal üretimde yüzde 60, su çekiminde yüzde 15 artış gerektirecek.
Kaynak

Su talebinin 2050 yılına kadar yüzde 55 artması bekleniyor (imalat suyu talebindeki yüzde 400 artış dahil).
Kaynak

2050’ye kadar gelişmekte olan 5 ülkeden 1’i su kıtlığıyla karşı karşıya kalacak (BM’nin Gıda ve Tarım Örgütü).
Kaynak

2050 ile 2100 yılları arasında, Central Plains ve Southwestern Amerika Birleşik Devletleri’nde 35 yıl veya daha uzun süren bir kuraklık olasılığı yüzde 85.
Kaynak

Benzer Yazılar

Yorum yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekiyor.