Galip Arduç Yönetici
İyonize alkali su cihazı
İyonize alkali su cihazı 1950’li yıllarda Japonya’da geliştirilmiş, ilk deneyler bitkiler ve hayvanlar üzerinde yapılmıştır. İnsan bedeni üzerinde yapılan deneylerin tutarlı sonuçlar vermemesi sebebiyle, bu süreç daha uzun sürmüştür. Japon tıp doktorları iyonize alkali su cihazı ile yapılan alkali suyun toksik olmadığı için, birçok yetişkin hastalığına iyi geldiğine dair önemli verilere ulaşmıştır.
Su iyonizeri icadına, yerlilerin uzun ömürlü ve sağlıklı olmalarının, içtikleri buzul sularından kaynaklanması durumu ilham olmuştur. Bu ilhamla bilim adamları, elektrik ile suyu yeniden yapılandırmak ve sağlıklı hale getirmek için çalışmaya başlamışlardır.
İyonize alkali su cihazı savunucuları, iyonizerin icadının, penisilinden sonraki en önemli sağlık hizmeti olduğunu belirtmektedir.
İyonize alkali su cihazı, elektromanyetizma ile, normal musluk suyunu asitle savaşan ve antioksidan potansiyeli yüksek iyonize alkali suya dönüştürmeye yarayan cihazdır. Sade su, alkali mineraller ve asidik karbonattan oluşur. Alkali iyonize su cihazı, asidik karbonatı, alkali minerallerden ayırır; ayrı bir su akışıyla boşaltır.
İyonize alkali su cihazı, normal musluk suyundaki alkali elementleri asidik elementlerden ayırarak, sudaki magnezyum kalsiyum gibi minerallerden faydalanmanızı sağlar. Bu mineraller, cihaz sayesinde asitlikten kurtulduğu zaman antioksidan potansiyeli kazanıp, asitle savaşan alkalinite kazanır.
İyonize Alkali Su Cihazı Nasıl Çalışır?
Alkali su iyonizeri içinde su, geçirgen bir zarla çevrilmiş plakalardan geçer. Bu zar; enerji yüklü (alkali mineral ve karbonat gibi) atomların ve iyonların geçmesine izin verirken; nötr atomların geçmesine izin vermez.
Suda bulunan alkali minerallerin pozitif yükü varken; asidik karbonatın ise negatif elektrik yükü vardır. İyonize alkali su cihazı, içindeki elektromanyetik plakalar ile bu pozitif ve negatif yüklü iyonları ayırır. Pozitif yüklü alkali mineral iyonları, negatif plakalara çekilirken, asidik karbonat, pozitif yüklü plakalara çekilir.
İyon geçirgen zar, hem pozitif yüklü alkali mineral iyonlarının, hem de negatif yüklü karbonat iyonlarının içinden geçmesine izin verir ve bu iyonları daha sonra iki odaya ayırır.
İyonize Alkali Su Cihazı Ne İşe Yarar?
İyonlar, odalara ayrıldıktan sonra, alkali ve asidik sular oluşturmak için her bölmenin içindeki su ile reaksiyona girer. Her tip su, su iyonlaştırıcıdan çıkan ayrı bir akımla tahliye edilir. Alkali mineraller, alkali akışta, alkali maden suyu olarak boşaltılır.
Böylece elimizde sağlıklı bir alkali iyonize su kalır. Asidik karbonat, asidik su akışında bir karbonik asit çözeltisi olarak boşaltılır. Peki bu durumun insan sağlığına faydası nedir?
Vücuttaki oksidatif maddelerin hastalık ve yaşlanmada önemli bir faktör olduğuna inanılmaktadır. Bir iyonize alkali su cihazı kullanımı sonucu üretilen alkali su, Oksidasyon İndirgeme Potansiyeli (ORP) olarak adlandırılan negatif bir enerji yükü kazanır.
Bir su iyonlaştırıcısından gelen alkali suyun negatif ORP’si, ona serbest radikaller ve oksidatif maddeleri azaltma yeteneği verir. Bu da vücudun, tehdit altında olduğu serbest radikallerden kurtulması demektir.