Su Arıtma Cihazları ile Temiz Suya Ulaşmak Çok Daha Kolay

Hem kendinizin hem de aynı evde yaşadığınız sevdiklerinizin sağlığını düşündüğünüzü biliyoruz. Bu nedenle pek çok kişi gibi siz de ambalajlı su tüketerek temiz suya ulaşırsınız. Fakat markete gidip su alışverişi yapmak, su bittiğinde sipariş vermek her zaman çok kolay, hatta günün bazı saatlerinde mümkün olamayabilir. Su arıtma cihazları ise musluğunuzdan su aktığı sürece, günün her saatinde temiz suyu size sunabilir. Yani su arıtma cihazları ile evde suyunuz hiç bitmez, sipariş verme zorunluluğu ortadan kalkar. Size sadece içerisindeki yabancı maddelerden arınmış temiz suyun tadını çıkarmak kalır!

NSF Onaylı Su Arıtma Cihazı

Plastik Tüketimini Azaltmak Su Arıtma Cihazları ile Mümkün

Plastik tüketiminin dünyamız ve tüm canlı türleri için bir tehdit olduğu bilinen bir gerçek. Devletler tarafından plastik tüketimini azaltmak için önemli adımlar atılsa da ne yazık ki uygulamalar çoğunlukla yeterli olmuyor, doğamız ve özellikle okyanuslarımız kirleniyor. Örneğin yapılan bir araştırmaya göre, 2050 yılında okyanuslarda balık ağırlığından daha fazla plastik olacağı belirtilmekte. Plastik tüketimini azaltmak için ise plastikten üretilen ürünleri ve plastik ambalajlara sahip içecek ve yiyecekleri tercih etmemek oldukça önemli. İşte, bu yüzden su arıtma cihazları çevreyi koruma konusunda da önemli bir görev üstleniyor. Su arıtma cihazları sayesinde tek kullanımlık şişelerde satılan sulardan uzak durabilirsiniz.

Su Arıtma Cihazları Diğer Cihazlarınızın da Dostu

Su arıtma cihazları sadece sağlığınızı korumakla kalmayıp ev aletlerinizin ömrünün uzamasına da yardımcı olabilir. Peki, sağlığınızın yanı sıra cihazlarınız için su arıtma cihazı neden önemlidir? Sert su, içindeki yüksek oranda kalsiyum ve magnezyum iyonları veya alüminyum, baryum, demir, çinko ve manganez gibi çözünmüş maddeler nedeniyle aslında birçok zarara neden olabilir. Bu sular mutfakta kullandığınız su ısıtıcı gibi cihazlarınızın içinde birikintiler oluşturup cihazların zorlanmasına ve daha fazla çalışmasına sebep olabilir. Bu da faturalarınıza yansır. Su arıtma cihazları, birikmeye neden olan maddeleri arıttığı için bu tehlikeyi ortadan kaldırır. Birikintilere sadece sert sular sebep olmaz. Suda bir de inorganik tuzlar ve organik maddeler bulunur. Bunlar suda 500 mg/litreden fazla olduğunda mutfak eşyalarında aşırı birikinti olmasına neden olur ve cihazların ömrünü kısaltabilir.

Su arıtma cihazları bu maddeleri de arıtabilir ve böylece mutfak eşyanızın ömrünü uzatabilir. Siz de tabak, tencere, tava gibi küçük ev aletlerinizdeki lekeleri temizlemek için uğraşıyorsunuz, değil mi? Kullandığınız kimyasal temizlik malzemeleri de cabası. Peki, bu leke ve birikintilerin, suyun sertliğinden dolayı oluşabileceğini biliyor musunuz? Su arıtma cihazları ise suyu sertleştiren maddeleri arıttığı için küçük ev aletlerinizde ya da tencerelerinizde leke oluşturmaz.

Dekorasyona Katkı Sağlar

Pek çok insanın su arıtma cihazından dekorasyona katkı sağlamasını beklemediğini biliyoruz, ama yine de dekorasyon neredeyse herkes için önemli. galiparduc.com su arıtma cihazı tipleri ise bu konuda da size yardımcı! Tezgâhınızın altına yerleştirip hem düzenli bir görünüm hem de yerden tasarruf etmenizi sağlayan tezgâh altı su arıtma cihazı ya da modern görünümüyle mutfağınızın şıklığını tamamlayacak sebil tipi su arıtma cihazı! Seçim sizin! Eğer sizin için en uygun su arıtma cihazı tipinin hangisi olduğunu merak ediyorsanız “İhtiyacınıza Yönelik Seçim Yapmak İçin Önemli: Su Arıtma Cihazı Çeşitleri ” yazımız size rehber olmaya hazır! Ayrıca farklı prensiplerle çalışan su arıtma sistemleri bulunduğunu belirtmekte de fayda var. Ters ozmos gibi yüksek basınçlı bir membran sistem, suyu çok küçük gözeneklerden geçirerek filtreler. Kömür ve aktif karbon filtreler de sudaki toksik organik bileşenleri ayıklamak, tadı ve kokuyu düzenlemek için kullanılır. İyon değişimi ise genelde suyu yumuşatmaya ve dezenfekte etmeye yarar.