Ph Değeri Neden Önemlidir?

Suyun pH'ı 7 civarındadır, ancak bazı insanlar alkali su içmenin daha sağlıklı olabileceğini söylüyor.

Suyun pH’ı 7 civarındadır, ancak bazı insanlar alkali su içmenin daha sağlıklı olabileceğini söylüyor.

pH değeri ve sertlik derecesi sağlık açısından oldukça önemlidir

Alkali su; diğer adıyla bazik sudur ve mineral bakımından oldukça zengindir. Silika, magnezyum gibi birçok mineralleri için de barındırır. Hücreler bakımından daha iyi emilirler bu sayede daha besleyicidirler. Maddenin pH yani hidrojen kuvveti 7 den büyükse eğer o madde baziktir yani alkalidir. Eğer 7 den küçükse eğer asidik özellik taşımaktadır. Orta değer de yani tam 7 ise nötr çözeltidir. Bu cetvel aralığının yapılan araştırmalara göre 6.5- 9.2 aralığın da olması gerektiği tespit edilmiştir. Alkali su yani bazik suyun aralığı ise 7. 5 -8. 5’dir. Yani alkali su pH cetvelinin tam uygun olan noktalarındadır.

pH değerinde sertlik derecesi

İdeal suyun pH değerinin yanında sertlik derecesi de sağlık açısından oldukça önemlidir. Sertlik derecesi suyun içeriğinde bulunan magnezyum ve kalsiyum miktarlarının toplamıdır. Az miktarda kalsiyum ve magnezyum içeren sular yumuşak olarak tanımlanır ve içimi oldukça yumuşaktır. Türkiye’de kullanılan içme sularının sertlik dereceleri genel olarak azdır. Suyun sertlik derecesi gibi suyun pH değeri de kalsiyum ve magnezyum değerlerine bağlıdır.

Alkali Suyun Faydaları Nelerdir?

Alkali suyun birçok faydası vardır. Ciltten iç organlarımıza kadar faydası her yerde görebiliriz. Cildimizi besler ve güzelleştirir. Cildin istediği nem dengesine kavuşturur. PH dengesinin tam olmasından dolayı vücudun pH dengesini sağlamaktadır. Böbrekler konusunda da birçok faydası bulunmaktadır. Örneğin; böbrekler de oluşabilecek taşların oluşmamasını sağlar ve böbreklerin çalışma hızını arttırdığı tespit edilmiştir. Sindirim sisteminizi güçlendir ve düzenler bağırsaklarınızın sağlığını da korumaktadır.

Alerjileriniz varsa eğer alerjenlerinize karşı dayanaklılığınızı arttırır ve alerjilerinizin hafiflemesini sağlamaktadır. Asidik besleniyorsanız eğer asidin vereceği zararlardan sizleri korur rahatsızlanmanızın önüne geçmektedir. Enerjinizi arttırır sizi gün boyu enerjik tutar ve yaşlanmanızı geciktirmektedir. Zayıflamak istiyorsanız eğer diyet ve sporla tüketildiği zaman daha hızlı zayıflamanıza yardımcı olacaktır.