Alkali Su pH Değeri

Alkali su pH değerinin dikkatli bir şekilde ölçülmesi, iletkenlik düzeylerini düşük olmasından dolayı çok önemlidir. Başarılı ölçümler sensör seçimine bağlıdır.

Bir suyun asiditesi, istenilen bir pH’ya düşürmek için kuvvetli bir bazla reaksiyon veren kantitatif kapasitesidir. Ölçüm değerleri, tayinde kullanılan pH dönüm noktasına bağlı olarak değişir. Asidite suyun bir agregat özelliğidir.

Alkali Su pH’ı

Suyun pH’ı 7 olması, doğal su, çözünmüş mineraller ve gazlar içerdiği için pH aralığı sergilenir. Yüzey suları tipik olarak pH 6,5 ila 8,5 arasında değişirken, yeraltı suyu pH 6 ila 8,5 arasında değişir. Bu su tipik olarak aşındırıcı ve yumuşaktır . 8,5’ten yüksek pH’a sahip su, bazik veya alkali olarak kabul edilir.

Doğal suların pH’sı genellikle 6-9 arasındadır. Organik asitlerin bazıları 4,3’ten aşağı değerler alabilmesine rağmen bu pH’dan düşük değerler genellikle mineral asitliğin göstergesidir. Suyun geldiği, geçtiği ortamlara göre pH’sı da değişebilir

Saf su sertliği kaliteyi mi belirler?

Suyun sertliği kalitesini belirler. Sert sular sağlıklı sulardır. Ancak sert suyun içimi biraz daha zordur. Aynı zamanda sabunla zor köpüren sular da sert sulardır. Suyun vücut için değerliliğini belirleyen bir diğer etmen de suyun Ph derecesi. Ph 7 nötr kabul ediyoruz. PH 8,5’ a kadar da alkali olması vücut için daha sağlıklı olduğu anlamına geliyor. Suyu ayrıca alkali yapmak için bu tür damlalar ve karbonatlar kullanmaya gerek yoktur.

Suyun toprakla buluşması önemli, eskiden testide su içilirdi. Suyu en iyi saklama yolu cam şişedir. Ancak kullanım kolaylığı ve taşıma kolaylığı açısından çoğu zaman da pet şişeler veya polikarbon şişeler avantaj sağlar. Eğer bu şişelerde suyu satın alıyorsanız evde kullanırken direkt cam şişeye boşaltabilirsiniz.