Doğal Mineralli Sular Yaşam Kalitenizi Belirliyor

TDS

Doğal mineralli sular yaşam kalitenizi belirliyor diyoruz çünkü su alırken ve tüketirken nelere dikkat etmeniz gerektiğinin önemini biliyoruz.

Su hem beslenmenin temel taşı hem de vücudumuzun en önemli kimyasal bileşeni. Bu nedenle sağlığımız açısından günde ihtiyacımız kadar su tüketmemiz öneriliyor. Ancak içtiğimiz suyun miktarı kadar sahip olduğu özellikler de sağlığımız için büyük önem taşıyor. Yetersiz su tüketimi kadar kalitesiz su tüketimini de birçok hastalığa neden olabiliyor. İyi ve kaliteli su, yaşamımızı sağlıklı bir şekilde idame ettirebilmemiz için çok önemli. İçme suyunun temiz olması kadar, sertliği de insan sağlığı üzerinde önemli rol oynuyor.

Günlük yaşantımızda kullandığımız suyu üç başlıkta değerlendirebiliriz: Doğal kaynak suları, şehir şebeke suları ve doğal mineralli sular. Doğal kaynak suları ve doğal mineralli sularda kalsiyum, magnezyum, bikarbonat, demir gibi elementler bulunuyor. Suyun sertliği, kalitesini belirliyor ve sert sular, sağlıklı sular olarak değerlendiriliyor.

Su pH değeri

Su pH değeri ise suyun içerisinde bulunan hidrojen miktarına işaret ediyor. Yüksek pH’a sahip sular daha çok oksijen tutuyor ve tazeliklerini daha uzun süre koruyabiliyor. Alkali su olarak da bilinen, pH değeri 7’nin üzerinde olan sular ise zararlı asitlerin vücuttan atılmasını hızlandırıyor. İnsan kanının pH değeri 7,4 olduğu için vücuttaki pH değerini dengelemek ve vücut direncini artırmak için alkali su tüketilmesi öneriliyor.

Doğal mineralli sular en önemli özelliklerinden biri, mikrobiyolojik, fiziksel, kimyasal ve radyoaktif kirlenmeden arınmış, yani saf olması gerekiyor. Alkali su, yüksek antioksidan özelliğe sahip, dolayısıyla sağlıklı suyun pH’ı mutlaka 7,4’ün üstünde olmalı. Günümüzde içme sularının büyük bir kısmının pH oranı düşük. Bu nedenle magnezyum ve kalsiyum açısından güçlü olan alkali su tüketmeye dikkat etmek gerekiyor.

Alkali sular aynı zamanda deriden kaybedilen suyun yerine konularak nemlendirilmesine, dolayısı ile cilt sağlığının korunmasınabağışıklık sistemimizin güçlendirilmesine, vücut ağırlığının kontrol edilmesine ve bağırsak problemlerinin önlenmesine de yardımcı oluyor. Uzmanlar sağlıklı kalmak için günde 2,5-3 litre güvenli alkali su tüketilmesi öneriliyor. Evde alkali su yapmak için karbonat veya limon kullanabilirsiniz.