Alkali Su ve Reaktif Oksijen

Alkali su ve Oksijensiz radikaller

İnsanlar da dahil olmak üzere memeliler tarafından solunan oksijenin yüzde üç ila onunu reaktif oksijene dönüştürür . Reaktif oksijen önemli bir rol oynar, çünkü mikroplar, virüsler, küfler ve diğer yabancı maddeler vücuda girdiğinde, bir lökosit içindeki makrofajlar reaktif oksijen kullanarak yabancı maddeleri ortadan kaldırır , böylece vücudu korur.

Bununla birlikte, ultra-ışınlar, ilaç ve çevre kirleticileri nedeniyle reaktif oksijen seviyesi gerekenden daha fazla arttığında , sağlıklı hücreleri ve organları bile yabancı maddeler olarak görür ve tıbbi hasara neden olmak için onlara saldırır.

Bu nedenle, iki ucu keskin bir kılıç gibi çalışır. Oksijensiz radikallerin miktarı aşırı hale geldiğinde ve sağlıklı hücrelere ve organlara saldırmaya ayarlandığında , vücuttaki süper oksit dismutaz (SOD) adı verilen bir enzim reaktif oksijeni parçalar. Çevresel tahribatın verdiği zararların , kimyasallar, sterilizatör ve radyoaktif ışınlar, tarım kimyasalları, böcek ilaçları, işlenmiş gıda ve antikanser ilaçları gibi azot bileşiği tarafından üretilen aşırı oksijensiz radikallerin sonuçları olduğu görülmektedir . SOD, ne kadar yaratılmış olursa olsun , aşırı serbest radikallerden kurtulmak için iyi çalışırsa iyi olurdu . Ne kadarının yaratıldığı önemli değil. Ama SOD yaşlanma ile zayıflar.

Çeşitli hastalıkların kaynağı olan reaktif oksijen serbest radikallerini ortadan kaldıran su

Japonya’daki Kyoto Üniversitesi’ndeki profesör Shirahata tarafından bir katotta elektrolize edilen alkali su tarafından adlandırılan “Alkali su serbest radikalleri yok eder ve DNA’yı oksidatif hasarlardan korur” başlıklı araştırma makalesi .

Elektrolize azaltılmış suda bulunan aktif hidrojenin reaktif oksijenden kurtulduğunu, dolayısıyla vücut sağlığını koruduğunu ve yetişkin hastalıkları üzerinde iyileştirici etkiye sahip olduğunu savundu . Reaktif oksijen veya serbest radikal, biyo-moleküllere oksidatif hasar vererek yaşlanmaya ve çeşitli besinlere yol açar ve serbest radikalleri ortadan kaldıran aktif hidrojen, elektroliz sürecinde katotta oluşur.

Ayrıca elektrolize azaltılmış suyun yüksek pH, düşük çözünmüş oksijen (DO), yüksek çözünmüş hidrojen (DH) ve negatif oksidasyona sahip olduğunu kaydetti. indirgeme potansiyeli (ORP). Makale, dünyaca ünlü bilim dergisi BBRC tarafından yayınlandı .