Alkali Su ile Alkali İyonize Su Arasındaki Farklar

Alkali Su ile Alkali İyonize Su

Alkali su ile alkali iyonize su arasındaki farklar temelde iyonize su, normal alkali suyun içermediği antioksidan potansiyeline sahiptir.  Bu ORP ile ölçümlenen sıvıların paslanma veya paslanmaya karşı (indirgeme) gücünü ifade eden Minivolt cinsinden ölçümlenen birimdir. Diğer tüm suların aksine Alkali iyonize suyun ORP değeri negatiftir ( -50 ile – 400 arası olabilir)

Ph 7’den büyük olan herhangi bir su alkali bir ph’a sahiptir. (Karbonat, limon suyu veya RO arıtma cihazlarındaki bazı kalsit filtreler PH seviyesini yükseltebilir)

Ancak bu su, iyonize suyun sağlık yararlarına sahip olmayacaktır, çünkü antioksidan potansiyele sahip değildir ve vücuttaki asitliği önleyecek kadar alkali değildir.

Düz alkali su ve iyonize alkali su arasındaki farkı anlamak için kimyada kullanılan birkaç terimi bilmemiz gerekir. En önemlisi, Alkalinite ve ph’ın aynı şey olmadığını anlamamız gerektiğidir.

İyonize su ve alkali su arasındaki kimyasal fark, düz alkali suyun alkalinitesini bikarbonat ve magnezyum karbonattan almasıdır. Bunlar suyu sertleştiren tuz mineralidir. Ayrıca hafif alkalidirler. Hafif alkaliler vücutta sadece az miktarda asitliği engelleyebilir.

Alkali Su ile Alkali İyonize Su Farkları

İyonize alkali su, alkalinitesini kalsiyum hidroksit ve magnezyum hidroksitten alır. İyonize alkali su vücuttaki asitliği engelleyebilir ve idrar ph’ını artırabilir. (vücudumuzun alkalitesini ölçmek için idrar PH göstergedir) iyonize suda kalsiyum ve magnezyum hidroksit varlığı sadece su iyonlaştırıcılarının iyonizasyon sürecinden kaynaklanmaktadır.

Makine, magnezyum ve kalsiyumu normal musluk suyunda bulunan karbonattan ayırır. Bundan sonra, kalsiyum ve magnezyumun hidroksil iyonlarını su moleküllerinden tuttuğu ayrı bir reaksiyon gerçekleşir. Bu, kalsiyum ve magnezyum yoluyla suya Alkalinite reaksiyonudur.