Damacana Sular Ne Kadar Sağlıklı?

Vücudumuza her gün yeterli miktarda su almak sağlığımız için en önemli unsurlardan biridir. Dolayısıyla sağlıklı bir yaşam için içtiğimiz suyun bileşenlerine de dikkat etmemiz gerekmektedir. Musluklarımızdan akan suların sağlıklı olmadığının, içerisinde birçok zararlı mikroorganizma ve kimyasal madde barındırdığının hepimiz farkındayız. Bu sebeple aklımıza gelen ilk çözüm genellikle pet şişe veya damacanalarda depolanan suları tüketmek oluyor.

Su Arıtma Filtresi Biocera

Peki ama bu suları tükettiğinizde sağlığınızı koruduğunuzu zannederken tam tersine sağlığınız için musluk sularından bile daha fazla tehdit oluşturabileceğini hiç düşündünüz mü?

Öncelikle damacana suların dolum aşamasını basitçe inceleyelim. Tükettiğimiz bu sular bazı üreticiler tarafından filtrelerden geçirilerek doldurulsa da birçoğu da damacana içerisine musluk suyunu aynen doldurarak kat kat fazla fiyatlar ile piyasaya sürebiliyor. Filtrelerden geçirilen sular ise üretim sürecindeki sağlıksız hijyen koşulları sebebiyle zararlı maddelerden ayrıştırılmadan depolama yapılabiliyor. Damacana içerisine doldurularak piyasaya sürülen bu sular ise zaman içerisinde bulunduğu plastik ile etkileşime geçerek suda zararlı maddelerin oluşmasına sebep oluyor. Özellikle gün ışığına ve ısıya maruz bırakılan ortamlarda ise bu zararlı maddelerin suya karışma oranı giderek artıyor. Bu şekilde tükettiğimiz sular ise zamanla vücudumuzda çeşitli hastalıkların ortaya çıkmasına yol açıyor.

Bugün birçok insan plastik maddelerin bu zararlarının farkında olsa da ne yazık ki su markalarının reklamlarının da etkisiyle damacana suyun sağlıklı olduğunu düşünerek tüketmeye devam ediyor. Ancak şunu belirtmeliyiz ki damacana içerisine depolanan su üretim aşaması güvenilir olsa bile zaman içerisinde bulunduğu plastik materyalden etkilenerek sağlığımız için büyük tehlike saçıyor. Kaldı ki üretim aşamasının güvenilirliğinden de emin olmamız çoğu zaman mümkün olmuyor.

Bu sebeple pet şişe olsun damacana olsun plastik maddeler içerisine depolanan suları tüketmemeliyiz. Bunun yerine su arıtıcı cihazların kullanılması hem daha ekonomik hem de daha güvenilir olacaktır. Günümüzde bu alanda tavsiye edilen pek çok su arıtma markası cihazı vardır. Anacak su arıtma cihazı tercih ederken de kaliteli, ekonomik ve güvenilir bir markayı tercih etmeniz bütçeniz ve sağlığını için daha yararlı olacaktır.

Galiparduc.com Su Arıtma cihazları çeşitli kalite ve modeldeki ürünleri ile sağlıklı ve güvenilir içme suyunu evinize, iş yerinize, ofislerinize vb. aklınıza gelebilecek tüm alanlara getirmek için çalışmaktadır. Galiparduc.com Su Arıtma cihazlarıyla arıtılmış su tüketerek sizlerde uzun ve sağlıklı bir yaşam sürün.