İnfrared Kızılötesi Isıtıcı Nedir?

İnfrared kızılötesi ısıtıcı nedir? Avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Gölgede dururken üşüdüğünüz oldu mu? Ya da güneşin altında aniden ısınıp, gevşediğiniz? Peki bunun nedenini hiç düşündünüz mü? Ben sizin için cevap vereyim. Güneşten gelen kızılötesi ışınlar cildiniz ve giysileriniz tarafından emilir. Bundan dolayı da vücudunuz ısınır.

İnfrared ısıtıcılar, güneşe benzer şekilde çalışır. Siz ve odadaki nesneler tarafından ısı emilir. Kızılötesi ışığı üretmek, üretilen ışığı dışarı doğru yönlendirmek için bir dizi bobin ve yansıtıcı kullanılır.

Kızılötesi, elektromanyetik spektrumun bir parçasıdır ve yayılan bir ısı şeklidir – bildiğimiz en temel ısı biçimidir. % 100 doğaldır ve günlük olarak kendi kendimize yaydığımız ve absorbe ettiğimiz aynı tür ısıdır. Cildimizdeki güneşin sıcaklığı, açık ateşin yatıştırıcı parıltısı ve diğer insanlara yakın oturduğumuzda sıcaklık hissi, işte kızılötesi ısıya örnek olarak verilebilir.

İnfrared Kızılötesi Isıtıcı

İnfrared Isıtıcı Kullanmanın Avantajları

  • Anında Isı Verir : Kızılötesi ısıtıcılar, açılır açılmaz kızılötesi ışık yaymaya başlar. Isıtmak için hiç zaman harcamazlar.
  • Sessizdir : İnfrared Isıtıcılar, ısı vermek için ışık kullandığından bir fana sahip değildir. Dolayısıyla fanlı ısıtıcılardan daha çok sessizdir.
  • Çevre Dostudur: Kızılötesi ısıtıcılar temiz bir ısı kaynağıdır. Çevreye herhangi bir atık bırakmazlar. Fosil yakıt kullanmazlar.
  • Dayanıklıdır : Kızılötesi ısıtma tüpleri, diğer elektirikli sobalardaki quartz tüplerle karşılaştırıldığında 20.000 saat daha fazla kullanım ömrüne sahiptir.
  • Sağlıklıdır : Havada oksijen ve nem seviyelerini koruyarak daha sağlıklı ısı üretir.

İnfrared Isıtıcı Kullanmanın Dezavantajları

  • Fazla ışık yayar : Kızılötesi ısıtıcılar, neon turuncu renklerinde bir ışık yayar. Bu ışık bazı insanları rahatsız etmeyebilir ama parlak renge ve uyurken ışığa duyarlıysanız bu ısıtıcılar yatak odanız için duyarlı olmayabilir.
  • Sınırlı Sıcaklık Dağılımı : Kızılötesi ısıtıcılar, Yalnızca doğrudan ısı dağılımı hattındaki nesneleri ısıtır. Bu nedenlere bireylerin hareket ettiği büyük salon gibi yerlerde ideal değildir.
  • Kapandığında Isı Gider : Kızılötesi ısıtıcılar havayı ısıtmaz. Ve yalnızca kızılötesi ışığın çarptığı nesneler ısıyı emdiği için, ısıtıcı kapandığında ısı kaybolur.

İnfrared Isıtıcılar Nerede Kullanılır?

İç mekan ve dış mekan her yerde kullanılabilir. Evsel ve ticari alanlar için ideal ısıtma çözümlerindendir.

Özellikle depo, imalathane, boyahane, kafeterya, gibi alanlarda da kullanılabilir. Bu alanları geçmişte ısıtmaları neredeyse imkansız kılan konveksiyon ısıtıcılarının sorunlarını aşarlar.