1. Benim sorum şu ; Ters ozmos filtresini devre dışı bırakıp,tankı da aradan çıkarsak elde edeceğimiz su kalitesi nasıl olur. Yani direkt akış olacak .Ekrandaki filtreleri tam takım olacak ama membran ve tank olmayacak. Zira atık su miktarı canımı çok sıkıyor. Yani önce reçine filtresi eklesem sonra omDevamını oku

    Benim sorum şu ; Ters ozmos filtresini devre dışı bırakıp,tankı da aradan çıkarsak elde edeceğimiz su kalitesi nasıl olur. Yani direkt akış olacak .Ekrandaki filtreleri tam takım olacak ama membran ve tank olmayacak. Zira atık su miktarı canımı çok sıkıyor.
    Yani önce reçine filtresi eklesem sonra omnipure ilk 3 filtre sonra uf filtre(fiber) diyelim sonra biocera.
    nasıl bir su kalitesi olur?

    Teşekkürler.

    Daha az gör
  2. Arıları korumak için ipuçları Arılar için yiyecek sağlayın: "Bir bahçeniz varsa - hem çiçek tarhlarında hem de çimlerde çok çeşitli bitkiler içerdiğinden emin olun. Varyasyon iyidir. İnsanlar çimlerini temiz tutmaya eğilimlidir - ancak çimler, böcek topluluklarının tozlaşması için önemli olan karahiDevamını oku

    Arıları korumak için ipuçları

    Arılar için yiyecek sağlayın: “Bir bahçeniz varsa – hem çiçek tarhlarında hem de çimlerde çok çeşitli bitkiler içerdiğinden emin olun. Varyasyon iyidir. İnsanlar çimlerini temiz tutmaya eğilimlidir – ancak çimler, böcek topluluklarının tozlaşması için önemli olan karahindiba, papatya ve yonca dahil olmak üzere iyi kaynaklara sahiptir. Ölü ısırgan otlarının büyümesine izin veren yabani yamalar harikadır, çünkü bunlar bombus arıları için harika olan beyaz çiçekleri olan otsu çiçekli bir bitkidir – bu ısırganların sokmaması avantajıyla. Ancak tüm bahçenizi yeniden vahşileştirmek istemiyorsanız, biçilmemiş ve doğal bir yama bırakın – bu tozlayıcılara yardımcı olur. Sadece arıları değil, çeşitli tozlayıcıları çekmeye çalışın. Bazı vahşi bölgeleriniz varsa, uğur böcekleri ve parazit yaban arıları gibi böcekleri çekeceksiniz ve yaprak bitleri gibi bahçe zararlılarını yemeye yardımcı oluyorlar.”

    Çiçeklerinizi dikkatli seçin: “İster bir bahçeniz olsun, ister sadece bir pencere kutunuz olsun – nektar ve polen bakımından zengin bitkiler toplamaya çalışın” diyor Dr Gill. “Bazı bitkiler o kadar yapay olarak seçilmiş ve aşırı yetiştirilmiş ki, örneğin ponpon yıldız çiçeği gibi çok az veya erişilemeyen polen üretiyorlar. Lavanta ve biberiye ve kekik gibi otsu bitkiler vahşi ve doğaldır. Sadece favori tarifleriniz için değil, aynı zamanda çiçek açtıklarında tozlayıcıları, özellikle yalnız arıları çekmek için de harikalar.”

    Bir arı evi önerin: “Boşluk yuvalı arı evleri, yalnız arıları çekmek için harikadır – ancak tüplerin çıkmaza girmesine neden olan bir arka panel olduğundan emin olun. Kişisel deneyimime göre, gölge ve güneşin bir arada olduğu bir yerde olmaları en iyisidir – ideal olarak Güney Doğu veya Güney Batı’ya bakar. Biraz gölge, tam güneşte aşırı ısınmamalarını sağlar, ancak çok soğuk olabileceğinden tam gölgeden kaçının.”

    Kimyasallardan kaçınmaya çalışın: “Bahçenizde kimyasallardan kaçınırsanız, bu harika. Uygulamanız gerektiğini düşünüyorsanız, ne uyguladığınızı bilin ve malzemeleri okuyun. Endişeniz varsa, adı çevrimiçi olarak arayın, izin verin. Ne istediğinizi ve neye ihtiyacımız olduğunu tartmanız gerekiyor,” diye vurguladı Dr Gill. “Bitkileri korumak şüphesiz önemlidir, ancak bir bahçeyi ‘düzgün’ hale getirmek, tozlayıcılar ve diğer bahçe vahşi yaşamı için buna değer mi?”

    Daha az gör
  3. Arılar yoğun çiftçilik, pestisit yaygınlığı ve iklim değişikliği nedeniyle düşüşte – ancak insan refahı onlara bağlı Tarım endüstrisi için hangi hayvanların yüz milyarlarca pound değerinde olduğunu tahmin edecek olsaydınız, mütevazi arı ve onun diğer böcek tozlaştırıcıları ilk düşünceniz olmayabilirDevamını oku

    Arılar yoğun çiftçilik, pestisit yaygınlığı ve iklim değişikliği nedeniyle düşüşte – ancak insan refahı onlara bağlı

    Tarım endüstrisi için hangi hayvanların yüz milyarlarca pound değerinde olduğunu tahmin edecek olsaydınız, mütevazi arı ve onun diğer böcek tozlaştırıcıları ilk düşünceniz olmayabilir. Ancak Imperial College London’da kıdemli öğretim görevlisi ve arılar ve diğer böcekler konusunda önde gelen uzman Dr Richard Gill’e göre, bu küçük yaratıkların tahmini değeri bu. Ne yazık ki, insanlar gelecekteki gıda arzımızın sürdürülebilirliği ile birlikte onları riske atıyor.
    “Arılar, yalnızca kır çiçekleri için değil, aynı zamanda mahsuller için de büyük küresel öneme sahiptir. Dolayısıyla türleri korumaya çalışmak ekolojik ve ekonomik öneme sahiptir” diyor Dr Gill.

    AB, böceklerin, özellikle de arıların sunduğu tozlaşma hizmetlerinin on yıl önce 153 milyar Euro veya 131 milyar sterlin – dünya tarımının değerinin onda biri – olduğunu tahmin ediyordu. Bu arada ABD Gıda ve İçecek İdaresi, arılar da dahil olmak üzere tozlayıcılara yanıt veren mahsullerin değerinin yılda 577 milyar ABD Doları veya 410 milyar Sterlin olabileceğini öne sürdü.

    Arılar varlığımız için o kadar önemlidir ki, dört yıl önce Birleşmiş Milletler her yıl 20 Mayıs’ın Dünya Arı Günü olmasına karar verdi. Dr Gill, bu yılki etkinliği işaretlemek için bize arıların neden risk altında olduğunu, onları korumak için neler yapabileceğimizi ve ekibinin hayatımızın kelimenin tam anlamıyla bağlı olduğu bir tür üzerine yaptığı son araştırmayı anlatıyor.

    Arıcılığın önemi

    Bir BM raporu, dünyadaki yabani çiçekli bitki türlerinin %90’ının, dünyadaki gıda ürünlerinin %75’inden fazlasının ve küresel tarım arazilerinin %35’inin hayvanlarla tozlaşmaya bağlı olduğunu vurgulayan bulguları bir araya getiriyor.

    Üzücü bir şekilde BM raporu ayrıca, başta arılar ve kelebekler olmak üzere omurgasız tozlayıcıların neredeyse %35’inin insan faaliyetleri nedeniyle küresel olarak yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Aynı şekilde, yarasalar ve sinek kuşları da dahil olmak üzere omurgalı tozlayıcıların %17’si tehdit altındadır. Bu eğilim devam ederse, çoğu tozlaşma gerektiren meyveler, kabuklu yemişler ve birçok sebze de dahil olmak üzere besleyici mahsullerin, kendi kendine tozlaşan veya rüzgarla tozlaşan pirinç, mısır ve patates gibi mahsullerle değiştirilmesi gerekecektir. Sonuç dengesiz beslenme olacaktır. Dr Gill, küresel gıda arzımızı korumak ve sürdürülebilir bir şekilde yetiştirmek için tozlayıcıları korumanın şart olduğunu açıklıyor.

    Daha az gör
  4. Araştırmalar dünyada yaşanan su sıkıntısını gidermek için 3 önemli konuya dikkat çekilmesi gerektiğini gösteriyor. Tarım için gerekli suyun daha randımanlı kullanılması, şehirlerde boru şebekeleri arasına temiz su havzaları inşa etmek ve suyun da tıpkı kağıt ve plastik gibi yeniden geri dönüşümünü sDevamını oku

    Araştırmalar dünyada yaşanan su sıkıntısını gidermek için 3 önemli konuya dikkat çekilmesi gerektiğini gösteriyor. Tarım için gerekli suyun daha randımanlı kullanılması, şehirlerde boru şebekeleri arasına temiz su havzaları inşa etmek ve suyun da tıpkı kağıt ve plastik gibi yeniden geri dönüşümünü sağlamak.

    Orta Doğu’daki bazı ülkeler suyun arıtılması ve yeniden kullanılması konusunda diğer ülkelere örnek teşkil edecek çalışmalar içerisinde. Örneğin Umman’da atık suların yüzde 100’e yakını arıtılarak yüzde 78’i yeniden kullanılıyor.

    Bahreyn, Kuveyt, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi Körfez Ortaklık Konseyi üyesi ülkelerdeyse atık suların arıtılarak yeniden kullanma oranı yüzde 44 civarında.

    Daha az gör
  5. Listeye göre Avrupa'da en çok su sıkıntısı çeken ülkeler sırasıyla San Marino, Belçika, Yunanistan, İspanya, Arnavutluk, Portekiz ve İtalya. Bu ülkeler de listede Türkiye ile birlikte aynı kategoride bulunuyor. Dünyanın en az temiz su sıkıntısı çeken ülkeleriyse sırasıyla Surinam, Liberya, Jamaika,Devamını oku

    Listeye göre Avrupa’da en çok su sıkıntısı çeken ülkeler sırasıyla San Marino, Belçika, Yunanistan, İspanya, Arnavutluk, Portekiz ve İtalya. Bu ülkeler de listede Türkiye ile birlikte aynı kategoride bulunuyor.

    Dünyanın en az temiz su sıkıntısı çeken ülkeleriyse sırasıyla Surinam, Liberya, Jamaika, İzlanda, Norveç, Uruguay ve Paraguay. Listede Brezilya, Kolombiya, Panama, Finlandiya, Slovakya, Belarus ve İsveç gibi Güney Amerika ile Kuzey Avrupa ülkelerinin çoğunlukta olduğu görülüyor.

    Daha az gör
  6. Raporda su sorunun en çok Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde görüldüğü dikkati çekerken, 13'üncü sırada bulunan Hindistan'ın listede yer alan 16 ülkenin toplam nüfusunun 3 katı insanı barındırması bu ülkede yaşanan temiz su sıkıntısını gözler önüne seriyor. Bunun yanında su sıkıntısı yaşayan 71'iDevamını oku

    Raporda su sorunun en çok Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde görüldüğü dikkati çekerken, 13’üncü sırada bulunan Hindistan’ın listede yer alan 16 ülkenin toplam nüfusunun 3 katı insanı barındırması bu ülkede yaşanan temiz su sıkıntısını gözler önüne seriyor.

    Bunun yanında su sıkıntısı yaşayan 71’inci ülke olan ABD gibi devletlerin bazı bölgelerinde ya da bazı noktalarında (New Mexico Eyaleti) yine aşırı kuraklıkların yaşanabildiğinin altı çizildi.

    Daha az gör
  7. Verilere göre dünyada 17 ülkede aşırı düzeyde su sıkıntısı yaşanıyor. Bunlar sırasıyla Katar, İsrail, Lübnan, İran, Ürdün, Libya, Kuveyt, Suudi Arabistan, Eritre, Birleşik Arap Emirlikleri, San Marino, Bahreyn, Hindistan, Pakistan, Türkmenistan, Umman ve Botswana. Araştırmalar, bu ülkelerdeki temizDevamını oku

    Verilere göre dünyada 17 ülkede aşırı düzeyde su sıkıntısı yaşanıyor. Bunlar sırasıyla Katar, İsrail, Lübnan, İran, Ürdün, Libya, Kuveyt, Suudi Arabistan, Eritre, Birleşik Arap Emirlikleri, San Marino, Bahreyn, Hindistan, Pakistan, Türkmenistan, Umman ve Botswana. Araştırmalar, bu ülkelerdeki temiz içme suyunun yüzde 80 oranda tarım, sanayi ve şehir belediyeleri tarafından kullanıldığını ortaya koyuyor.

    Daha az gör