Kaydol

Soru sormak, insanların sorularını yanıtlamak ve diğer insanlarla bağlantı kurmak için sosyal sorularımıza ve Cevap Motorumuza kaydolun.

Oturum aç

Soru sormak ve insanların sorularını yanıtlamak ve diğer insanlarla bağlantı kurmak için Su Arıtma Sorular & Cevaplar Motorumuza giriş yapın.

Şifremi hatırlamıyorum

Şifreni mi unuttun? Lütfen e-mail adresinizi giriniz. Bir bağlantı alacaksınız ve e-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturacaksınız.

Güvenlik sorusunun cevabını giriniz. Captcha'yı güncellemek için resme tıklayın.

Üzgünüz, soru sorma izniniz yok, Soru sormak için giriş yapmalısınız.

Lütfen bu sorunun neden bildirilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

Lütfen bu cevabın neden bildirilmesi gerektiğini kısaca açıklayın.

Lütfen bu kullanıcının neden şikayet edilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

GA Su Arıtma Cihazları En sonuncu Nesne

Flow Akış Kısıtlayıcı Nedir

Flow Akış Kısıtlayıcı Nedir

Su arıtma cihazlarında membran filtrede atık su çıkışında kullanılan Flow diğer adıyla akış kısıtlayıcı nedir yada ne işe yarar bu makalede Flow’u inceleyeceğiz.

Flow arıtma cihazlarında membran filtre içinde su basıncını yükseltmek için kullanılan bir sıvı kısıcıdır genelde Flow 200-300-350-450-550-1200-1500 diye üzerinde numaraları vardır. Numara yükseldikçe atık su miktarı da yükselir ve membran basıncı da numaraya yükseldikçe düşer.

Günümüz 2021’de Hangi membran da hangi flowu kullanmamız gerekiyor:

Flow 200-300 = 50 GPD membranlar için uygundur.

Flow 420-550 = 75 GPD membranlar için uygundur

Flow 550-800 = 100 GPD membranlar için uygundur .

Flow 1200-1500 = 300 GPD membranlar için uygundur.

Buradaki numaralar ne anlama geliyor 60psi basınç altında dakikada kaç cc su çıkışı olduğu anlamına gelir. Örnek Flow 420 de 60psi basınç altında 420cc su atık oluşturur yani yaklaşım yarım litre kadar.

Genelde evsel modellerde kullanılan flow modelleri bunlardır ama 300 lük Flow’u 75 GPD membranlarda da atık su az olsun diye kullanan firmalar mevcuttur Flow kısılırsa bu seferde membran filtrenin ömrünü kısaltmış oluruz bu yüzden kullanılan Flow’lar da iyi seçmek gereklidir.

ipucu: Flow yoksa ya da temin edemiyorsanız basit bir vana ile de manuel ayarlama yapabilirsiniz.

Aşağıdaki resimde 420’lik bir Flow’un içini meraklılar için taş motoru vasıtasıyla açtık inceleyelim.

Flow Akış Kısıtlayıcı Nedir 1
Flow Akış Kısıtlayıcı Nedir 2
Flow Akış Kısıtlayıcı Nedir 3
Flow Akış Kısıtlayıcı Nedir 4

Bu konunun son sürümü bu makalede RO Akış Kısıtlayıcı Nedir ve Ne Zaman Değiştirilmeli? – Su Arıtma Cihazı Tavsiyesi (galiparduc.com)

Benzer Yazılar

Yorum yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekiyor.

31 Yorumları

  1. arıtmanın şebeke su giriş vanasını kapatmama rağmen flow kısıcı dan saniyede bir damla şeklin de su çıkışı oluyor sebebi nedir.

  2. shut-off parçası mebran temiz su yerine atık su çıkışına bağlanmış değişiklikten sonra şebeke vanasını kapattığımda damlama kesildi. teşekkürler..

  3. çekvalf mebranın atık su çıkışına bağlanmış temiz su çıkışına taktim şebeke vanası kapandıktan sonra falow dan damlama durdu.teşekkürler..fakat motor durmasına rağmen şebekeden su almaya devam ediyor acaba motor adaptörü zayıfladığından motor yeterli basınç üretemeyip duruyor ama depo dolmadığından su almaya devammı ediyor. shut-off açtım siyah parçalarda deformasyon yok.. ayrıca çekvalf bozuk olduğu nasıl anlaşılır…