Su, Butyl adı verilen bir malzemeden yapılmış bir haznede saklanır. Su ihtiyacı olduğunda, su hava basıncı ile tankın haznesinden dışarı itilir.
Resimde, tankın üstündeki gövde, suyun tanka girdiği ve ayrıldığı yerdir. Alt kısımdaki ön taraftaki mavi kapak, standart bir sibop hava valfini kapsar (tıpkı bir bisiklet veya otomobil lastiğindeki valf gibi.) Burası, depoya hava pompalandığı yerdir. Bazı tanklardaki hava valfi farklı yerlerde olabilir, bu yüzden bizleri arayıp bilgi alabilirsiniz.
RO deposu su boşken, RO su arıtmasının çalışmasıyla su depoya doğru zorla itilir, su tankı boş iken yani su yokken maksimum 5-7PSI hava basıncına sahip olmalıdır, su depoya doldukça tankın içindeki basınç artar. Standart Ro su arıtmaları, tanktaki basınç RO su arıtmasını besleyen musluk suyunun basıncının yaklaşık 2/3’üne ulaştığında su üretimini durduran otomatik bir kapatma vanasına sahiptir. Bu nedenle, şehir su basıncınız 60PSI ise, RO ünitesi kapatma öncesinde depolama tankını yaklaşık 40PSI’ya dolduracaktır. Bununla birlikte, şehir basıncınız sadece 50PSI ise, tanktaki basınç 30 psi’nin biraz üzerine ulaştığında RO ünitesi depoyu doldurmayı durduracaktır. Bu düşük bir basınçtır, Buz makinalarında arıtma ro tanklarının ürettiği su basıncı buz makinasına yetersiz gelebilir.
RO tankları ile ilgili yanılgılar
RO tankları hakkındaki en büyük yanlış anlama üzerinde yazan galonların ya da litrenin, tankın depo ettiği su miktarı ile aynı olması, çoğu üretici toplam hacmi listelemesi yapar, aslında tankın iç alanının hava ve diğer su alanını tarafından işgal edildiği ölçüde daha az tutulmasıdır. Yaklaşık olarak, 4 galonluk RO tankı olarak adlandırılan sudan yaklaşık 2.5 galon su alırsınız ortalama 4/1 oranı havadır. 12 litrelik bir su tankı 9 litre su verir ya da 4 galonluk bir su tankı 2,5 galon su verir
Bir diğer yaygın yanlış anlama, tankın dış malzemesinin suyun kalitesini etkilediği inancıdır. Aslında, içeceğiniz su, çoğu modern metal tankında paslanmaz çelik olan üstteki vana girişi dışında, tankın yapıldığı metale veya plastiğe dokunmaz, su metal. Su sadece kauçuk bir malzeme olan Butil haznesi ile temas eder, hem RO arıtma cihazlarında hem de kuyu hidrofor tankları için yıllardır kullanılmaktadır.
Sorun giderme
Depolama tankı, sistemi ilk birkaç yıl kullandıktan sonra tezgah altı RO su arıtma üniteleri ile ilgili en yaygın sorunların kaynağı havadır. Depoda yeterli hava olmaması muslukta yeterli su gelmemesine neden olur. Çok fazla hava, muslukta yeterli su olmamasını sağlar. RO sistemine şebekeden gelen düşük su basıncı, tankın su ile dolmasını önleyecek bir diğer yaygın sorun olduğundan, su tank basınçlarını su basıncınıza göre ayarlamanız gereklidir.
Su arıtma tankları arıtma cihazlarında dolum esnasında atık suyun yükselmesine de sebep olmaktadır ortalama 2 aktı atık oluşumunu hızlandırır nedeni su tankının içindeki genleşen balon basıncın dengesini anında ayarlama yapamadığı için. Atık sudan tasarruf yapmak için su tankının boşken 5-7 psi olan havasını maksimum 20-25 psi kadar yükselterek atık suyun azalmasını sağlayabilirsiniz ama bu defada su tankının biraz daha az suyu depo edeceğini bilmeniz gerekiyor örneğin 10 litre 5-7 psi de veriyorsa 20-25 psi de 6-7 litre su elde edersiniz. Şebeke suyunun düşük basınçlı olduğu yerlerde tank havasının yükseltilmesi tavsiye edilmez motorsuz cihazlarda 3,5 var ve üzerinde yükseltme yapılabilir pompalı cihazlarda fark etmeksizin yükseltilebilir. Hadi şimdi pompayı elimize alıp denemelere başlayabiliriz. su tankı nedir nasıl çalışır makalemizin sonuna geldik herkese sağlıklı yaşamlar dilerim.
Ters Ozmoz RO Tankı
Özellikler:
Su çok yavaş bir şekilde ters ozmoz membranından geçer ve insanların bir bardak su almak için uzun süre bekleyecek zamanı veya sabrı yoktur. Bu nedenle, çoğu ev/konut ters ozmoz sistemi, arıtılmış TO suyunu depolamak için bir su depolama tankına ihtiyaç duyar. Ters ozmoz depolama tankları, musluk açıldığında sabit ve sabit su akışı sağlayabilir. Açık bir tankın kullanılmasıyla kirleticilerin havadan veya hayvanlardan gelebileceği endişesi, kapalı bir genleşme tankının kullanılmasını desteklemektedir.
Kurşunun içme suyuna sızması sağlık açısından risk teşkil etmekte olup, pirinç ve bakırın arıtılmış/içme suyunda kullanılması yasaklanmıştır; bu nedenle tüm PAE genleşme tankları, kurşun sızıntısı endişelerini önlemek için paslanmaz çelik bağlantılar kullanır.
Diyaframdan kaynaklanan kötü kokuları önlemek için, tanktan koku gelme olasılığını ortadan kaldırmak için tüm diyaframlarımız montajdan önce sonradan kürlenir. Tanklar standart 58 uyarınca NSF onaylı ve PED (basınçlı ekipman direktifi) kapsamında CE onaylıdır, bu onaylar nedeniyle tanklarımız uygun işaretleri taşır ve dünyanın her yerinde kullanılabilir.
Su arıtma tanklarının su basınç durumuna göre depoladığı su miktarı
Tank Basıncı | RO-122 MODELİ | RO-132 MODELİ |
40 PSI (2,75 bar) | 1.88 Galon (7,11 lt) | 2.73 Galon (10,33 lt) |
45 PSI (3,10 bar) | 1.98 Galon (7,49 lt) | 2.87 Galon (10,86 lt) |
50 PSI (3,44 bar) | 2.06 Galon (7,79 lt) | 3.00 Galon (11,35 lt) |
55 PSI (3,79 bar) | 2.13 Galon (8,06 lt) | 3.10 Galon (11,73 lt) |
60 PSI (4,15 bar) | 2.20 Galon (8,32 lt) | 3.21 Galon (12,15 lt) |
100 PSI (6,89 bar) | 3.20 Galon (12,11 lt) | 4.40 Galon (16,65 lt) |
Yukarıda ki tablo da görüldüğü üzere bir su tankı örneğin Ro-132 modeli yani 12 litrelik su tankı 40 PSI (2,75 bar)’a ulaştığında tankta depolanan su miktarı 10,33 litredir. Standart Ro su arıtmaları, tanktaki basınç RO su arıtmasını besleyen musluk suyunun basıncının yaklaşık 2/3’üne ulaştığında su üretimini durduran otomatik bir kapatma vanasına sahiptir. Bu nedenle, şehir su basıncınız 60PSI ise, RO ünitesi kapatma öncesinde depolama tankını yaklaşık 40PSI’ya dolduracaktır. Şebeke suyunuzun basıncı depo edilen su miktarını etkiler.
NOT: Maksimum Çalışma Basıncı: 100PSI
Tüm Tankların fabrikasyon çıkış havası 6 PSI olarak basılır. PAE’nin tüm tankları NSF listesindedir.
PressureWave™ Serisi
- Kapasite: 2 – 150 litre / 0,5 – 40 galon
- Maksimum çalışma basıncı: 10 bar / 150 psi
- Fabrika ön gaz basıncı: 1,9 bar / 28 psi
- Maksimum çalışma sıcaklığı: 90° C / 194° F
PressureWave™ depoları, aşağıdakiler de dahil, bir dizi uygulama için uygun olan, üstün kalitede ve çok yönlü basınç kaplarıdır:
- Hidrofor sistemleri
- Kuyu sistemleri
- Sulama sistemleri
- Termal genişleme
- Isıtma sistemleri genleşme tankları
- Koç başı darbe önleyici tanklar
- Ultra Filtreleme sistemleri için temiz su geri yıkaması
İdeal bir yapısal bütünlük sağlamak ve performans ve malzeme sertifikaları açısından maksimum standartlara uymalarını sağlamak için PressureWave™ depoları, bütün üretim işlemi boyunca zorlu test ve denetimlerden geçer.
PressureWave™ depoları, endüstride en çok satılan depolardır ve dünyanın önde gelen pompa üretici ve dağıtıcılarının ilk tercihidir.
Özellikler ve Avantajlar
- Bakım Gerektirmez
- Diyafram tasarımı
- Patentli paslanmaz çelik su bağlantısı
- Saf polipropilen kaplama
- İki parçalı poliüretan, epoksi astarlı boya kaplaması
- Sızıntısız, O-Contalı yalıtılmış hava valf kapağı
- Takviyeli bağlantı plakası (RCP) ile donatılmış Inline modeller
Galip Bey Merhaba,
Öncelikle böyle bir bilgilendirme platformu oluşturduğunuz için çok teşekkür ederim. Bu bilgiler bence altın değerinde. Ancak bir konu hakkında aklımda soru işaretleri var. Tank içerisinde yer alan ve suyun temas ettiği kauçuk malzemenin sağlığa zararı bulunuyor mu? Bazı markalar neden paslanmaz çelik tank kullanılmalı şeklinde bilgilendirmede bulunmuşlar.(rainwater) Bu markalarda su direk çelik tank içerisinde mi bekliyor. Eğer öyleyse hangisini tercih etmeliyim. Cevabınıza göre ürün tercih edeceğim. Tekrar teşekkür ederim.
paslanmaz çelik tankın içerisi ile paslanmaz olmayan takın içeriği %99 aynıdır dış gövdesi hariç paslanmaz çelik tankda da su çeliğe temas etmez diğer tankdaki gibi aynı yerde bekler tankın dış gövdesinin çelik olöası sadece dış gövdesinin paslanmasını engellemek içeriği ile ilgili değil yani suyun depolanan alanı ile ilgili değil. paslanmaz çelik tank içindede kauçuk madde vardır.