Kaydol

Soru sormak, insanların sorularını yanıtlamak ve diğer insanlarla bağlantı kurmak için sosyal sorularımıza ve Cevap Motorumuza kaydolun.

Oturum aç

Soru sormak ve insanların sorularını yanıtlamak ve diğer insanlarla bağlantı kurmak için Su Arıtma Sorular & Cevaplar Motorumuza giriş yapın.

Şifremi hatırlamıyorum

Şifreni mi unuttun? Lütfen e-mail adresinizi giriniz. Bir bağlantı alacaksınız ve e-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturacaksınız.


Üzgünüz, soru sorma izniniz yok, Soru sormak için giriş yapmalısınız.

Lütfen bu sorunun neden bildirilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

Lütfen bu cevabın neden bildirilmesi gerektiğini kısaca açıklayın.

Lütfen bu kullanıcının neden şikayet edilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

GA Su Arıtma Cihazları En sonuncu Nesne

2021′ de Çevreyi Korumak İçin 6 Öneri

2021′ de Çevreyi Korumak İçin 6 Öneri

Çevreyi korumak birçoğumuzun hayalidir. Herkes farkında olmadan çevreye zarar veriyor ancak bunu elimizden gelebildiğince azaltabiliriz.

İşte yeni yılda çevreyi korumak için edinebileceğiniz alışkanlıklar.

1. Araba Kullanımını Azalt

çevre

Arabaya binmek yerine toplu taşıma veya bisiklete binmeyi haftada bir kere bile olsa düşünün. Taşımacılık sektöründen kaynaklanan emisyonlar, CO2 emisyonlarının beşte birini oluşturuyor ve en büyük zararda bulunanlar otomobil ve otobüs gibi karayolu taşıtları. Enerji Talep Çözümleri Araştırma Merkezi’ne (CREDS) göre, araçsız geçiş kişi başına yıllık ortalama 2,04 ton CO2 eşdeğeri tasarruf sağlayabilir.

2. Daha Az Uç

Uzun mesafe seyahat ederken, uçak yerine trene binin. Havacılık, dünyadaki küresel karbon emisyonlarının %2,5’ine kadar katkıda bulunuyor. CREDS’e göre yılda bir daha az uzun mesafeli dönüş uçuşu yapmak, kişi başına yılda 1,68 ton CO2 eşdeğeri tasarruf sağlayabilir. Uçmaktan kaçınamıyorsanız, sürdürülebilir projelere bağışta bulunarak da emisyonlarınızı dengeleyebilirsiniz.

3. Daha Az Et Ye

Ayak izinizi azaltmanın bir yolu, bitki bazlı alternatifler yerine daha az kırmızı et yemek veya kümes hayvanları ile değiştirmektir. Gıda üretimi, küresel emisyonların yaklaşık dörtte birinden sorumlu ve et ve süt ürünleri sektörleri başlıca katkıda bulunanlardır. 2018 yılında yapılan bir araştırma, bir kilo sığır eti üretmenin, kümes hayvanları için 6 kg veya bezelye için sadece 1 kg ile karşılaştırıldığında 60 kg sera gazı saldığını buldu.

4. Çevre Adına İsrafı Azaltın

BM ‘ye göre, küresel olarak üretilen gıdanın yaklaşık üçte biri kayboluyor veya israf ediliyor ve bu da karbon emisyonlarının neredeyse % 10’una katkıda bulunuyor. Çöplüklerde ve çürümelerde sona erdiğinde, güçlü sera gazı metan üretir. Bu atıkların büyük bir kısmından haneler sorumludur. Böylece 2021’de yemeklerinizi planlayarak, yalnızca ihtiyacınız olanı satın alarak ve artıkları dondurup yeniden kullanarak ayak izinizi azaltabilirsiniz.

5. Bir Bahçe Kur

Neden balkonunuza veya bahçenize yeni bitkiler ekmiyorsunuz? Atmosfere karışan metan miktarını azaltmanın bir başka yolu da, gıda atıklarını bir çöp kutusunda kompostlamak ve bitkilerinizi beslemek için kullanmaktır. Sebze yetiştirmek için fazla alana ihtiyacınız yok ve bunu yapmak yemeğinizin ayak izini azaltabilir. Karışıma böcek dostu bitkiler eklemek, kelebekler veya arılar gibi tozlayıcıları da çekecektir.

6. Hızlı Modadan Kaçının

2021’de daha az kıyafet satın alma sözü vermek, karbon ayak izinizi sınırlamanın başka bir yoludur. Yeni bir ürüne ihtiyacınız varsa, ikinci el seçenekleri arayın veya takas etmeyi veya kiralamayı düşünün. BM’ye göre moda endüstrisi, küresel karbon emisyonlarının yaklaşık %10’unu üretiyor. Başlıca suçlu “hızlı moda” trendler değiştikçe hızla satın alınan ve atılan ucuz kıyafetler.

İlgili Makale : Arabalar Suyla Çalışır mı?

Benzer Yazılar

Yorum yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekiyor.