TERS OSMOS NEDİR?

Ters ozmos, suyun içindeki istenmeyen tüm yabancı maddeleri sudan ayıran ve saf ve temiz içme suyu teminine yönelik olarak kullanılan membran filtrasyon prosesinin adıdır. Bu sistemler çapraz akışlı olarak çalışırlar. Bilinen anlamda filtrasyon prosesi değildir. Çünkü membran üzerinde suyun geçişine izin veren gözenekler son derece ufaktır. (Yaklaşık 1 mm’nin 10.000.000’da biri gözenek çapı). Böyle ufak bir gözenekten sadece su molekülleri ve bazı çok ufak inorganik moleküller geçebilmektedir. Diğer moleküller ise konsantre su fazında sistemden dışarı atılır.

ÇALIŞMA ŞEKLİ:

en iyi su arıtma cihazı ters Ozmos Su arıtma Sistemi Çalışma Şekli

Ters osmos teknolojisi, bilinen en hassas filtrasyon teknolojisidir. Normal “ozmos” işleminde, yarı geçirgen bir zar ile ayrılmış olan iyon konsantrasyonu düşük olan sıvı fazından, iyon konsantrasyonu yüksek sıvı fazına su molekülleri transferi gerçekleşir. Tabiatta, ağaç ve bitkilerin, topraktan su emişi de bu şekilde gerçekleşir. “Ters osmos” işleminde ise, yoğun su fazına, ozmotik basınçtan daha yüksek basınç uygulanması ile, su moleküllerinin daha yoğun olan fazdan daha az yoğun olan sıvı fazına transferi sağlanır. Membran yüzeyinin sürekli olarak temiz ve tıkanmadan kalmasını sağlayan ise, membran elementi içinde gerçekleşen “ çapraz akış” işlemidir. Çapraz akış sayesinde, bir kısım sıvı (ürün suyu) membrandan geçerken, bir kısım sıvı (yoğun su) membran yüzeyine paralel hareket ederek, safsızlıkların membrana yapışmasını engeller.

NASIL İÇME SUYU ÜRETİR?

Ters ozmos üniteler genelde ön filtrasyon aşamaları sonrasında kullanılır. Su önce partikül filtreden geçirilir. Partikül filtrasyon, suyun içinde bulunan 5 mikrondan daha büyük olan tüm partikülleri tutar. (1 mikron = 0.001 mm) Partikül filtrasyon membranların tıkanmasını engellemek amacı ile kullanılır. Partikül filtrasyondan sonra su aktif karbon filtreden geçirilir. Aktif karbon ile suda istenmeyen koku, tat ve klor tutulur. Aktif karbon filtreden geçirildikten sonra su, tekrar 1 mikron filtrasyondan geçirilir. Burada daha ince taneciklerin tutulması sağlanır. Bu ünitelerden geçen su ters ozmos membrana verilmeye hazırdır. Ters ozmos membran suyun çözünmüş iyonları tutar. Suyun içindeki bu iyonlar arasında, ağır metaller, sodyum, kurşun, arsenik, nitrat, asbest ve diğer bir çok zararlı iyonlar bulunur. Su ters ozmos membrandan çıktıktan sonra ikinci T bir tat düzenleyici post aktif karbon filtreden geçirilir. Ters ozmos üniteden çıkan su son derece güvenilir içme suyudur.

EVİMİN TÜM SUYUNU ARITABİLİR MİYİM?

Aslında olabilir, ancak ters ozmoz çok yavaş bir prosestir. Ev tipi içme suyu sistemlerinin çoğu, 150 Lt/gün kadar su verir. Çok büyük bir sistem ancak tüm evin genel su ihtiyacını karşılayabilir. Sistemin kompleksliği ve pahalılığı bu tip ticari kullanımları sınırlamaktadır. Ayrıca, evsel kullanım için bu kadar yüksek kalitede su gerekli değildir.

BAKIMA İHTİYACI VARMIDIR?

Sistem içindeki partikül filtreler ve aktif karbon filtrelerin belli bir ömrü vardır ve periyodik olarak değiştirilmelidirler. Genellikle bu filtrelerin yılda bir değiştirilmesi yeterlidir. Değişim sıklığı, ham su kalitesi ve arıtılan su miktarına göre değişebilir. Ters ozmos membran ise düzenli bakım ile en az 3-5 sene dayanacaktır. Membran değişim zamanının gelip gelmediği konusunda uzmana danışılması gereklidir. İnsan vücudunun bazı minerallere ve vitaminlere olan ihtiyacı doğrudur. Ancak, bu minerallerin istenen seviyede alınması için en doğru yol iyi ayarlanmış bir diyettir. Söz konusu faydalı mineraller suda o kadar az miktarlarda mevcuttur ki, bir insanın günlük mineral ihtiyacını ne kadar çok su içerse içsin karşılayabilmesi mümkün değildir.

NİÇİN TERS OZMOZ SU ARITIMINDA TEK VE KESİN ÇÖZÜMDÜR?

Virüsler ve diğer mikroorganizmalar suyu kaynatma veya klorlama gibi yöntemlerle öldürülseler dahi su içinde kalırlar. Diğer taraftan içinde, sağlığa zararlı veya içilebilme özelliğini etkileyen birçok madde çözünmüş olabilir. Bu maddelerin, suyun sadece filtreden geçirilmesi ile ayıklanması mümkün değildir. Suyu bu maddelerden ancak ters TERS OZMOZ arındırır. Bu uygulama modern bir hiperfiltrasyon tekniğidir.

İçme Suyu Sağlık Açısından Çok Ciddi Bir Konudur ?

Dünyada en fazla insan ölümlerine neden olan 10 faktörden birini, kirli sular oluşturuyor. Bu sıralamada sular, AIDS gibi ölümcül hastalıkların bile üzerinde yer alıyor.

Kaynak Su Almak Ne Kadar Mantıklı ?

Kaynak suları çevre kirliliğinin tehdidi altındadır. Klorlanmadığı için riskli, beklediği için daha da riskli, bayatlayabilir ve bakteri üretebilir. Basında kaynak suları ile ilgili çıkan haberler sizleri hiç rahatsız etmiyor mu ?

Rosuarıtma Reverse Osmosis Nasıl Arıtır ?

Suyun içerisinde eriyik halde bulunan organik ve inorganik maddeler, tuzlar, ağır metaller, virüsler ve baterilerin zararlı olanları dışarı atılarak dengeli mineral yapısı ile suyun özü elde edilir. Yani “SAĞLIKLI İÇME SUYU”.

Kendi Suyunuzu Kendiniz Üretin ?

İçtiğiniz suyu kendiniz üretin. Sadece içmek için değil, tüm sıcak ve soğuk içeceklerinizde de hesap yapmadan kullanabilirsiniz Ekonomik ve güvenli olan bu sistem ile musluk suyundan sağlıklı su elde edilmektedir.

365 gün 24 Saat Suyunuz Hazır

Her an elinizin altındadır. Bitecek endişesine, sipariş verme ya da taşıma zahmetine katlanmanıza gerek yoktur.Evsel Su Arıtma Cihazları: Hızlı Bilgiler 1

Ne yazık ki içme sularında 700 çeşit organik ve inorganik madde belirlenmiştir. Bunlardan bazıları kansere, sakat doğumlara, nörolojik hastalıklara sebep olmaktadır. Bir insanın hayatı boyunca ortalama 50 ton su içtiği düşünülürse, niteliksiz sularda bulunan ve sağlığımızı etkileyen organik ve inorganik zararlıların 50 ton suda hayatımızı nasıl etkileyeceği düşünmeye değer olsa gerek.

Dünya sağlık örgütüne göre sağlıksız su, en çok öldüren 10 neden arasında sigara ve alkolden sonra 6. sırada sayılmaktadır.

Bir bardak suda neler bulunur?

Arıtma tesislerinde suya klor eklenerek bu canlılar etkisiz hale getirilir. Ancak musluğumuza gelen uzun yol ve eskimiş su boruları klora rağmen risk oluşturur. Kaynak suları ise klor içermediği için çok kolay yosunlanır ve bekledikçe mikrop üreme olasılığı artar.

• Gözle görebileceğimiz karışımlar: çamur, pas, asbest gibi suda çözünemeyen tortulardır.

• Gözle göremeyeceğimiz; çeşitli mikro organizmalar ve bakteriler.

• Gözle göremeyeceğimiz çözünmüş katılar ve kimyasallar:

• Kalsiyum, magnezyum gibi suya sertlik veren inorganik minareler.

• Sodyum potasyum gibi tuzlar,

• Kurşun cıva gibi ağır metaller,

• Arsenik nitrat gibi zararlı karışımlar,

• Klor gibi kimyasallardır.

Suyun içinde çözünmüş halde bulunan ve gözle göremediğimiz bu maddelere toplam çözünmüş katılar, yani (TDS )denilmektedir (Total Dissolved Solids). TDS miktarı azaldıkça suyun kalitesi yükselir ve içimi kolaylaşır, TDS miktarı arttıkça suyun kalitesi düşer, sertleşir ve tadı bozulur.

İçmek için en uygun olan, yani ideal içme suyunun tarifi nedir? Bir içme suyunun ideal olabilmesi için sekiz altın özelliğe sahip olması gerekir.

Bu özellikler:

Berrak:Pas toprak çamur gibi gözle görülen karışımlar bulunmamalıdır.

Kokusuz :Klor gibi suya kötü koku ve tat veren kimyasal karışımlar olmamalıdır.

Sağlıklı :Sağlığa zararlı karışımlar, mikro organizmalar ya da nitrat, arsenik gibi tehlikeli maddeler içermemelidir.

Kaliteli :TDS değeri 40ppm’in altında olmalıdır.

Yumuşak :Fazla miktarda kalsiyum ve magnezyum içermemelidir.

Taze :Elektronları hareketli ve beklememiş olmalıdır.

Ekonomik :Şebeke suyu fiyatına elde edilebilmelidir.

Zahmetsiz : Sipariş verme yada taşıma gerektirmemelidir.

Berrak, kokusuz, sağlıklı, kaliteli, yumuşak, taze, ekonomik, zahmetsiz. İşte size ideal içme suyunun tarifi.

İdeal içme suyu elde etmenin en kolay yolu nedir?

Kaynak sularımız çeşitli nedenlerle kirlenmiştir. Bu sebepten musluk suyunu ideal içme suyu olmadığını hepimiz biliyoruz.

İçinde bulunan klor, pas, asbest, çamur gibi karışımlar musluktan su içmemizi engeller.

Damacana suyu satın almak mı?

Yer altı suları temas ettiği yüzeylerdeki zararlı veya zararsız tüm maddeleri bünyesine almaktadır. Bu yüzden dolum öncesi profesyonel arıtma tesislerinde arıtılarak içme suyu standartlara getirilmelidir. Kaynak suları neden ideal içme suyu olamazlar? Çünkü içinde klor bulunmadığı için kısa sürede yosunlanır, dolum zamanı ve evlere ulaşma zamanı arasında geçen sürede bayatlar. Damacanalar 20 kullanım sonunda atılmalıdır. Kaynakları zaman içinde tükendiği için kalitesi değişkendir. 4 kişilik bir ailede için, yemek ve çaya da temiz su kullanırsa yılda 1,500 TL gider oluşur. Sipariş verme zahmeti ve her an bitecek stresi yaratır. Ambalajları sebebi ile çevre kirliliği yapar.

Arıtma sistemi kullanmak mı?

Bir arıtma sisteminin gerçek anlamda ideal içme suyu üretip üretmediğini tespitini, suyun giriş çıkış TDS değerlerini ölçerek anlayabiliriz.

Sistemden belli miktarda su atık olarak dışarı atılmıyorsa,

tuz ve kimyasal gibi çeşitli katkı maddeleri gerektiriyorsa,

Arıtmaya giren su aynı hızla dışarı çıkıyorsa,

sistemde kullanılan filtrelerin sağlık kurumu onayları yoksa;

bu sistemlerle ideal içme suyu elde etmek mümkün değildir.

Kendine özgü deposu ile arıtılmış suyunuzun uzun süre sağlıklı kalmasını sağlar.