Alkali Su Nasıl Yapılır?

 Su yaşam kaynağımızın en önemli parçalarında birisidir. Besinlerin sindirilmesi, hücrelere taşınması, organ ve dokuların düzenli çalışması, zararlı maddelerin vücuttan atılması için su çok önemlidir. Suyu H2O birleşimden meydana geldiği bilinmektedir. Suyun içerisinde bulunan hidrojen iyonu fazla ise su asidik, hidroksit iyonu fazla ise alkali olarak bilinmektedir. Burada önemli olan hususlardan biride suyun içerisinde bulunan Ph değeridir. Suda bulunan Ph değeri yükseldikçe suyun sertlik derecesi de artmaktadır. Bunun için kullanılan sularda Ph değerinin 7,5 ile 8,5 arası en ideal olarak kabul edilmektedir. Türkiye’de çoğu suların Ph değerinin yüksek veya düşük olmasından dolayı hazır su veya artıma su kullanılmaktadır. Evde de sağlıklı suyu yapma imkânımız bulunmaktadır. Alkali su nasıl yapılır? İncelikleri nelerdir?

Alkali Su Nasıl Yapılır? Yöntemleri Nedir?

Alkali su nasıl yapılır? Bunun 3 yöntemi bulunmaktadır. Bunlardan birincisi;

  • Suyunuza karbonat katabilirsiniz. Karbonat yüksek miktarda alkalin içerdiği için 2 litre suya, 1 tatlı kaşığı karbonat eklediğiniz zaman alkalik suyunuz hazır hale gelmiştir.
  • Diğer bir yöntem ise; 2 litre suyun içerisine 8 dilim limon koyunuz. Hazırladığınız bu karışımı 8 saat kadar beklettikten sonra içebilirsiniz. Limonu suyun içerisine sıkmayarak dilimler halinde koymanız gerekmektedir.
  • Eczanelerde satılan ve suyu alkali hale getiren damlalar bulunmaktadır. Eczaneden temin ettiğiniz damlaları suyun içerisine eklediğiniz zaman suyunuzun Ph değerini yükselterek alkalik hale getirebilirsiniz.

Alkali Su Nasıl Yapılır? Faydaları Ve Zararları

Alkali su nasıl yapılır? Sorusunun ardından alkalik suyun tüketiminde mutlaka doktorunuza danışmanız gerekmektedir. Alkalik suların faydaları olduğu kadar zararları da bulunmaktadır. Vücudunuzdaki toksinlerin temizlediği gibi, halsizliği giderir, suda bakteri oluşumunu engeller ve çeşitli vitaminler barındırmaktadır. Bunun yanında fazla tüketildiği zaman mide rahatsızlığına yol açabileceği gibi, kusma, elde titreme, yüzde karıncalanma, böbrek rahatsızlığı olanlarda böbreklerin düzenli çalışmasını engelleme gibi bazı yan etkileri bulunmaktadır.