Galip Arduç Yönetici
Suyun Kalitesi ve Kirlenme Sebepleri
Suyun kalitesi sebebiyle uygun olmayan malzemeler; su kaçaklarına, içme suyunun içine çamur ve kanalizasyon suyunun karışmasına neden olur.
Suyun bekletildiği bu depoların bakımı düzenli olarak yapılmaz ise su içindeki organik ve inorganik maddeler çökerek tortu oluşumuna neden olmaktadır. Oluşan bu tortu, mikroorganizmaların üremesi için uygun bir ortam meydana getirmekte ve suyunuzun kalitesini bozmaktadır. Bundan dolayı; gerek kullanma gerek içme suyu olsun suyun kalitesi için depolarınızın temizliğini düzenli olarak yapmanız gerekmektedir.
Su Tadı Nasıl Olmalı?
Suyunuzun tadı, sizin damak zevkinizi etkiler. Suyunuza tad veren Aktif Karbon Teknolojisidir. İçme suyunuzda fazla bulunan klor, demir, mangan, potasyum, klorür gibi maddeler olur. H2O; mineral, organik veya inorganik madde, mikroorganizma içermeyen bir sıvıdır, çözücüdür.
Alkali Suyun Kalitesi
pH (Potansiyel Hidrojen) sıvı çözeltiler için kullanılan bir ölçüm birimidir ve değeri 0 ile 14 arasında değişiyor. Sudaki hidrojen sayısını gösteren bu değer hidrojen sayısı arttıkça artar. Bu oran 0 ile 7 arasında ise asit, 7 ile 14 arası ise alkali’dir. Bir örnek vermek gerekirse normal hayatta tükettiğimiz su pH değeri olarak 7 (Nötr) civarındadır. Yani satın aldığınız şişe suyun arkasında pH değeri kısmında 7’den daha büyük bir değer görüyorsanız elinizdeki alkalize sudur.
Alkali Su’yun Zararları Var Mı?
Hastalığı olan kişilerin ve özellikle de böbrek hastası olan kişilerin bir doktora danışarak alkali su tüketmesini tavsiye ederiz.