Galip Arduç Yönetici
Su Yumuşatma Sistemleri Sağlıklı Mı?
Bu konuda öncelikle “su yumuşatma cihazı nedir?” sorusuna cevap olalım. Kısaca suda sertliğe neden olan kalsiyum ve magnezyum iyonlarını iyon değişimi yöntemi kullanarak yok edip suyun sertliğini alan cihazlardır. Bu açıklamadan sonra ise “su yumuşatma sitemleri sağlıklı mı?” sorusunun cevabını verelim. İnsanların sağlığı için su çok önemli bir yere sahiptir ve sağlıksız olarak kullanılırsa birçok olumsuzluklarla karşılaşılması muhtemel olur.
Bundan dolayı musluklardan akan şebeke sularının içerisinde bulunan klor ve kireç insan sağlığı için çok zararlıdır. Su yumuşatma sistemlerine oranla hazır suların daha sağlıklı olduğu düşünülebiliyor. Fakat bu suların hangi şartlarda şişelendiği ve depolandığı bilinemiyor. Bu yüzden insan sağlığı için sağlıklı ve temiz suya ulaşmayı kolaylaştıran ve güvenilir olan su yumuşatma sistemleri öneriliyor.
Su Yumuşatma Sistemlerinin Çalışması
“Su yumuşatma sistemleri nasıl çalışır?” diyecek olursanız, reçine filtreleme sistemi ile çalışan bu su yumuşatma sistemleri suyun içinde bulunan iyonların yer değiştirmesini sağlayarak suyun içinde kireç oluşumuna sebep olan kalsiyum ve magnezyum iyonlarını cihazın içinde bulunan reçineler yardımı ile zararlı maddeleri tutar ve suyun sertliğini alır.
Peki su yumuşatma cihazının bölümleri nedir? Günümüzde çok fazla marka ve model yer alır. Fakat genel olarak su yumuşatma sistemleri 4 parçadan oluşur. Bu parçalar; reçine, su tankı, otomasyon işlev gören tanklar ve reçinenin içinde bulunduğu tanktır. Su yumuşatma cihazı almak isteyenlerin bu ürünlerin içindeki tanklar ve cihazın özellikleri konusunda bilgi sahibi olmaları gerekir. Marka ve model farklılıkları sebebi ile cihazların içinde bulunan tanklar ve reçineler farklılık gösterir. İstenen maksimum faydaya ulaşabilmek için bilgi almanız önemlidir. Su yumuşatma sistemleri hakkında bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.
Sert Suyun Zararları Nedir?
Genel olarak su kullanarak çalışan cihazları kullanırken sert su tercihi, bu cihazların ömrünü azaltır ve cihazlarda bulunan parçaların kireç ile kaplanması neticesinde cihazlar zarar görür. Sert su ile çalışan cihazlar ısınmakta zorluk çeker ve enerji kaybı yaşar. Dışardan görülebilen eşyaların üzerinde oluşan kireç lekeleri de görüntü açısından sorun yaşatır.