En sağlıklı su hangisi?
Soru sormak, insanların sorularını yanıtlamak ve diğer insanlarla bağlantı kurmak için sosyal sorularımıza ve Cevap Motorumuza kaydolun.
Soru sormak ve insanların sorularını yanıtlamak ve diğer insanlarla bağlantı kurmak için Su Arıtma Sorular & Cevaplar Motorumuza giriş yapın.
Şifreni mi unuttun? Lütfen e-mail adresinizi giriniz. Bir bağlantı alacaksınız ve e-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturacaksınız.
Lütfen bu sorunun neden bildirilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.
Lütfen bu cevabın neden bildirilmesi gerektiğini kısaca açıklayın.
Lütfen bu kullanıcının neden şikayet edilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.
Sağlıklı su; renksiz, berrak, tortusuz, kokusuz, bakteriyolojik açıdan temiz olmalı, toksik maddeler içermemeli ve kimyasal yönden içerdiği mineraller ‘gıda maddeleri’ tüzüğünde belirtilen sınırları aşmamalı.
Sağlıklı suda amonyak ve nitrit bulunmaz. Bu maddelerin bulunması suyun kirlendiğinin bir göstergesidir. Suda nitrat olması aşırı derecede kirlenmiş su anlamına gelmektedir. İçme suyunda bulunan bu maddeler tehlikelidir. Özellikle çocuklar için daha fazla tehlike oluşturur.
Suyun sertliğinin kalitesini belirleyen bir unsurdur. Sert sular daha sağlıklı sulardır. Ancak sert suyu içmek biraz daha zordur. Türkiye’de su için sertlik birimi olarak Fransız Sertlik derecesi (FSD) kullanılır. Buna göre 1 litre suda 10 miligram kalsiyum karbonatın yarattığı sertlik derecesi 1 olarak tanımlanır.
Suyun pH derecesi kaç olmalı?
Suyun kalitesini belirleyen bir diğer etmen ise suyun pH derecesidir. PH 7 nötr olarak kabul edilir. Suyun pH’ının 7.2-8.5 arasında olması vücut için daha sağlıklı olduğu anlamına gelir.
Su en doğru şekilde nasıl saklanır?
Suyun nerede saklandığı da çok önemlidir. Su en sağlıklı şekilde cam şişede saklanır. Kullanım ve taşıma kolaylığı açısından çoğunlukla polikarbon ve pet şişeler tercih ediliyor ancak eğer bu şişelerde su satın alınıyorsa evde kullanırken cam şişeye boşaltılması iyi olur.
Kaynak suyu neden daha faydalı?
Doğru ve iyi bir su, kaynak suyudur. Su, toprak altındaki mineralleri bize yer altından taşır. Bu sayede su, sadece sıvı ihtiyacımızı karşılamakla kalmaz içeriğindeki mineraller ile vücudumuza birçok fayda sağlar. Doğal kaynak suları ve doğal mineralli sular kalsiyum, bikarbonat, magnezyum ve demir gibi elementleri içerisinde bulunduruyor.
İşlenmiş sular, kaynak suyun yerini tutar mı?
Kaynak suların aksine işlenmiş sular, çeşitli yöntemlerle yapısı değiştirilen ve mineral takviyesi ile tatlandırıcı katılan içme sularıdır. Bu şekilde üretilen sulara müdahale edildiğinden hiçbir şekilde doğal kaynak suları ile aynı özelliklere sahip değildirler. Çünkü filtrelenen ve sonrasında mineral katkısı yapılan bir su yapaydır ve saf doğal kaynak suyunun yerini tutmamaktadır.