Mineraller, insan vücudunun temel işlevlerinin gerçekleşmesi için gereklidir. Kemik büyümesini kontrol etmeye, sıvıları düzenlemeye, sinir ve kas fonksiyonlarını normalleştirmeye, metabolizmayı sürdürmeye, bağ dokularını büyütmeye ve çok daha fazlasına yardımcı olurlar.
Bununla birlikte, büyük bir yanlış anlama, içme suyumuzdan yeterli miktarda mineral elde etmemizdir. Bu aslında doğru değildir, çünkü gerçekte, minerallerin ana kaynağı her zaman içme suyumuzdan değil, yiyeceklerimizden gelir. Yoksa vücudumuz için yeterli mineral elde etmek için, her gün bir küvet su içmemiz gerekirdi .
Suyun insan sağlığına zararlı olabilecek inorganik mineralleri de içerdiğini unutmayın. Vücudumuz inorganik mineralleri işlemekte zorlanır ve ememediğimiz şey dokularımızda ve organlarımızda depolanabilir ve sonunda vücut için toksik hale gelebilir. Birincil suçlular kalsiyum tuzlarıdır ve zamanla safra taşı, böbrek taşı, kemik ve eklem kalsifikasyonu, artrit ve atardamarlarımızın sertleşmesine ve tıkanmasına neden olabilirler.
Organ yetmezliği ve kanser, musluk ve doğal kaynak suyunda bulunan bazı toksik veya radyoaktif minerallere uzun süre maruz kalmanın bir sonucu olarak da ortaya çıkabilir. Gıdada bol miktarda bulunan organik mineraller, toksik mineraller içermedikleri için vücudumuz tarafından emilmesi ve tercih edilmesi çok daha kolaydır.
Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu temel mineraller ve bunları nerede bulabilirsiniz
Kalsiyum kemik ve diş gelişimi için gereklidir. Ayrıca sindirim sisteminde önemli bir rol oynar. Kalsiyum eksikliği osteoporoza neden olabilir.Badem, brezilya fıstığı, fındık,brokoli, lahana, bamya, ıspanak, su teresi,kuru kayısı,incir,uskumru, istiridye, somon, sardalye,tofu ve sütte bulunur.
Demir vücudun beyaz kan hücrelerinin ve bağışıklık sisteminin üretiminde önemli bir rol oynar.Kayısı, siyah frenk üzümü, incir, kuru erik, kuru üzüm, fındıkfasulye, mercimek, yumurtabrokoli, lahana, bezelye, lahana, ıspanak, su teresiyağsız kırmızı et, karaciğer, böbrekuskumru, istiridye, sardalye, ton balığıkepekli tahıllar ve kepekli ekmekte bulunur.
Magnezyum kan basıncınızı kontrol eden potasyum ve sodyumun düzenlenmesine yardımcı olur. Ayrıca vitamin ve mineralleri emmeye ve parçalamaya yardımcı olur.Kayısı, muz, incir, kuru erik, kuru üzümkahverengi pirinç, tahıl ambarı ekmeği, kepekli ekmek, kepekli makarna, fındık,yeşil yapraklı sebzeler, bamya, yaban havucu, bezelye, mısıryağsız et, süt, yoğurtta bulunur.
Çinko bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin bakımı için önemlidir.Kahverengi pirinç ,kepekli ekmek,peynir,yengeç, ıstakoz, midye, istiridye, sardalye, ördek, kaz, böbrek, yağsız kırmızı et, hindide bulunur.
Ayrıca, tüm kötü kirleticileri çıkarabileceklerini ve suda sadece iyi şeyler (sağlıklı mineraller) bırakabileceklerini iddia eden su ürünlerine dikkat edin. Seçici olabilecek ve size sadece “iyi” şeyler bırakabilecek gerçek bir arıtma yöntemi yoktur. Filtreler size “iyi” şeyler bıraktığında, aslında Sudaki şeylerin “çoğunu” bırakırlar.
Kalsiyum ve magnezyumun yanı sıra, florür, arsenik, krom, perklorat, ağır metaller, radyoaktif maddeler, bakteriler, virüsler ve farmasötik ilaçlar da bırakırlar. Bu hastalık, kanser ve ölüme sebebiyet verebilecek tüm zararlı maddeler vardır. Suyun yararlı minerallerden çok daha fazla hastalığa neden olan kirletici madde içerdiği bu kirlilik çağında, içtiğimiz suyun mümkün olduğunca saf ve temiz olması mantıklıdır
Bu nedenle, sağlıklı beslenmeyi ve her gün doğal olarak sağlıklı kalmak için size yararlı organik mineraller sağlayacak çeşitli sebze ve tahılların tadını çıkarmayı unutmayın.
Yorum yap